Nyheter

Leier ut kirken til missekåring

Lørdag kveld konkurrerer skandinavisk-filippinske kvinner om oppmerksomheten i Storsalen.

Oslo-menigheten Storsalen har leid ut lokalene sine til missekonkurransen Mutya ng Pilipinas Scandinavia førstkommende helg.

– Vi har et veldig godt forhold til denne filippinske gruppen og har ikke hatt noen problemer med å leie ut til dem i nærmere ti år nå, seier administrasjonsleder i Storsalen, Kristin Fjellmann.

– Er dere klar over at dere leier ut til en missekonkurranse?

– Storsalen leier ut sine lokaler lørdag til et filippinsk familie- og kulturarrangement. Som en del av kulturarrangementet er det en skjønnhetskonkurranse. Asiatisk kultur er annerledes enn vår, og frem til nå har det ikke kommet noen reaksjoner.

– Er det uproblematisk å ha missekonkurransen i kirkebygget?

– Vi er avhengige av leieinntekter og leier også ut til mange andre. Men når vi nå får reaksjoner via Vårt Land, må vi selvsagt se på om det er problematisk.

Skeptisk general. Storsalen menighet er tilsluttet misjonsorganisasjonen Normisjon og holder til i Indremisjonsselskapets gamle storstue i Staffeldts gate i Oslo.

– Missekonkurranser er ikke noe vi vil være med på, sier generalsekretær i Normisjon, Rolf Kjøde.

– Kroppen er Guds skaperverk, men her blir kroppen satt inn i en konkurransesetting der mennesket får sin verdi ut ifra hvordan kroppen ser ut, sier Kjøde.

– Hva synes du om at Storsalen skal huse dette?

– Vi har leid ut til et filippinsk kulturarrangement, noe som er flott, men jeg misliker at deler av missekåringen deres foregår i menighetsbygget. Heldigvis foregår hoveddelen, med blant annet badedrakter, i et annet bygg dagen før. Dette er et vigslet lokale, og derfor har vi en grenser for hva som kan arrangeres her.

– Vil en ny, skandinavisk-filippinsk skjønnhet kåres i Storsalen også til neste år?

– Vi er ganske enige om at vårt lokale ikke skal leies ut til missekåringer, og jeg har god tillitt til ledelsen i Storsalen. Vi er enig om å snakke sammen om rammevilkårene for utleie med utgangspunkt i våre verdier, sier Kjøde.

– Kirke? Grace Vasquez leder arrangementskomiteen for Mutya ng Pilipinas Scandinavia. Hun vet at lokalene eies av Storsalen menighet, men ikke at det den faktisk brukes som kirke.

– Vi har tidligere leid den til en talentkonkurranse. Salen har godt lys og god lyd. Dessuten er den billig og lett å finne fram til, sier hun.

Hun er klar over at enkelte ser på skjønnhetskonkurransen som kjønnsdiskriminerende.

– Skjønnhetskonkurranser er en del av filippinsk kultur. Vi er stolte av at vi er vakre. Dem vi sender videre til den internasjonale konkurransen har med seg et utdanningsstipend til fattige. Slik håper jeg vi får anerkjennelse, ikke bare for skjønnheten, men også for å hjelpe mennesker. Vi ønsker også å ta vare på filippinsk kultur med arrangementet, og at de som deltar får en positiv opplevelse av det filippinske, sier Grace Vasquez.

Badedrakt. Det er første gang den skandinaviske konkurransen er åpen for påmelding. Tidligere har komiteen med Vasquez som leder valgt ut kandidatene.

Storsalen tar rundt 600 mennesker, og Vasquez regner med at det blir fullt. Visningen med kandidatene i badedrakt holdes et annet sted i Oslo fredag.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter