Nyheter

Tiltalt for å stjele kollekt til Kirkens Nødhjelp

Kirketjener fikk tilbud om å levere tilbake pengene, men gjorde det ikke.

En tidligere kirketjener i en menighet på Nedre Romerike må i midten av februar møte i tingretten, melder Romerikes Blad.

Ifølge tiltalen stjal vedkommende for noen år siden 2.700 kroner fra en kollekt. Pengene, som var offer til Kirkens Nødhjelp, kom aldri fram til nattsafen der de skulle legges.

Lovet å gjøre opp for seg. Da tyveriet ble oppdaget, lovet kirketjeneren ifølge lokalavisen å gjøre opp for seg. Men pengene kom aldri, og saken endte derfor med anmeldelse.

Kirkevergen i den aktuelle kommunen sier til Romerikes Blad at anmeldelse var uunngåelig etter at kirketjeneren ikke grep flere sjanser om å gjøre opp for seg.

Punget ut. Kirkevergen understreker at det ble brukt av menighetens egne driftsmidler for å dekke tapet, slik at Kirkens Nødhjelp ikke skulle bli skadelidende.

Kirketjeneren var ansatt i et vikariat i et halvt års tid før arbeidsforholdet opphøret på grunn av tyveriene og løftebruddene.

Kirkevergen understreker overfor Romerikes Blad at rutinene nå er skjerpet – både når det gjelder å sjekke jobbsøkeres referanser og rutinene for håndtering av kollektpenger.

Flere forhold. Den tidligere kirketjeneren må også svare for andre forhold under rettssaken, blant annet besittelse av hasj og bruk av narkotika. Tiltaltes forsvarer, advokat Cato Johannessen, ønsker ikke å kommentere tiltalen nå, skriver Romerikes Blad.

Les mer om mer disse temaene:

Morten Sjølli

Morten Sjølli

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter