Nyheter

Sør-Korea snart størst i misjon

Sør-Koreas misjonsbevegelse er den raskest voksende i verden. Hvis veksten forsetter, vil de overgå USA som verdens største misjonærland innen 2020.

Antallet sørkoreanske misjonærer har doblet seg de siste ti årene. I dag kommer nesten 25.000 av verdens misjonærer derfra. Dette kom frem på Korean World Mission Conference, verden største samling for koreanske misjonærer, som nylig ble arrangert i Chicago.

Vekkelser og penger. Sør-Koreas misjonsbevegelse kan spores tilbake til 70-tallet, men den store veksten startet ikke før tidlig på 90-tallet. De siste to tiårene har antallet misjonærer økt fra 1.000 til 25.000.

Dagens misjon er et resultat av vekkelsene som fant sted i Korea både før og etter krigen, forteller misjonsforsker Knud Jørgensen. De kombinerte gammel, koreansk tradisjon og kristendom med stor suksess, og var både karismatiske og praktisk orienterte.

– Koreanerne har alltid vært flinke til å tenke kirkevekst, og har brukt de riktige metodene for å få det til. Yoido Full Gospel Church, som er den største menigheten i Seoul med over 800.000 medlemmer, er bygd opp av flere mindre grupper. På den måten får hvert medlem ta aktiv del i menigheten.

Han legger til at penger også spiller en rolle:

– Spesielt i landene i sørøst Asia finner man mange koreanske misjonærer og mye koreanske penger. Vestlige misjonærer har ikke lenger midler til å misjonere der, og blir derfor erstattet av sørkoreanere som har penger til disposisjon.

Apostolisk DNA. Seung-Sam Kang, leder for Korean World Mission Association mener imidlertid at veksten kommer av bønn. Han uttalte at da konferansen først ble avholdt, var det bare 500 koreanske misjonærer i verden.

– På den tiden ba vi om å få sendt av gårde 10.000 misjonærer innen år 2000. Og Gud hørte på oss.

Misjonsforsker Dong-Jin Cho som talte på Chicago-konferansen mente det er en annen grunn til at koreanske kristne er så flinke til å misjonere – nemlig at de har arvet et apostolisk DNA.

Under fordraget sitt kom han også med en advarsel til de koreanske kirkene:

– Når vi ser hvordan Europa har forandret seg siden 1910, bør vi be om at Koreas kirker ikke forandrer seg slik som Europas om hundre år.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter