Nyheter

Politiet setter inn ekstra ressurser 22. juli

I forbindelse med minnemarkeringene søndag 22. juli setter politiet inn ekstra ressurser for å ivareta sikkerheten. Men det foreligger ingen trusler, opplyser Politiets sikkerhetstjeneste.

Minnearrangementer, gudstjenester og kransenedleggelser finner sted over hele landet søndag, ett år etter terrorangrepene. Politiets sikkerhetstjeneste opplyser til NRK at det ikke foreligger opplysninger som tilsier at noen kan komme til å true arrangementene. PST vurderer trusselen for at noe skal skje som lav.

– Kan ikke utelukke noe. Men politidistriktene forbereder seg ved å sette inn ekstra ressurser. I Oslo skal det holdes flere store arrangementer.

Fungerende leder for fellesoperativ seksjon i Oslo politidistrikt, Torstein Stefansen, opplyser at ekstra bemanning er hentet inn for å kunne gjennomføre arrangementene på en sikker og verdig måte.

– Det er så langt ingen indikasjoner på at noe vil skje, men vi kan aldri utelukke at noen vil forsøke et eller annet. Det må vi ta høyde for i vår tilnærming, sier han.

Nordre Buskerud politidistrikt, som har Utøya innenfor sine grenser, opplyser at politibåter skal ligge klare på vannet når folk skal fraktes til og fra Utøya.

– Flere av minnemarkeringene foregår i vårt distrikt. Derfor henter vi inn ekstra mannskap fra våre nabodistrikter og utrykningspolitiet, slik at vi har god bemanning 22. juli, sier stabssjef Kjell Magne Tvenge i Nordre Buskerud politidistrikt.

Helseberedskap. Også helsepersonell vil være i beredskap på Utøya under ettårsmarkeringen.

– Dette kan bli en sterk opplevelse for mange. Når en samler mange mennesker som har opplevd å miste sine kjære, enten det er en sønn eller en kjæreste, så er det viktig at vi har nødvendig helsepersonell til stede i tilfelle noen trenger å snakke med noen, sier avdelingsdirektør Anne Hafstad i Helsedirektoratet til P4.

På Utøya vil det til enhver tid være to helseteam til stede, med mellom tre og fem personer på hvert team. (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter