Nyheter

Folder hendene for Grunnloven

Sigrid Braut ber om et mirakel i Stortinget.

Flere tusen nordmenn har engasjert seg sterkt mot forslagene til endringer i Grunnloven, som skal behandles i Stortinget mandag.

Mange av de mest engajserte er aktive kristne, som frykter at landet blir lagt åpent for ikke-kristne ideologier og fremmede religioner.

Pustevansker. Sigrid Braut på Jæren har den siste tiden hatt Grunnloven øverst på bønnelista si. Hun maner til fortsatt forbønn og håper at Stortinget snur i tolvte time.

87-åringen forteller at hun reagerte med vantro da hun oppdaget hvor store endringer som er foreslått i forlengelsen av forliket, som ble inngått på Stortinget for fire år siden.

– Jeg tenkte jo aldri at de skulle forandre så mye, bare at staten skulle gi fra seg retten til å utnevne biskoper og proster. Jeg trodde kongen fortsatt skulle stå som leder av kirken, akkurat som kronen hans tilsier. På toppen av den står det jo et kors, sier Sigrid Braut.

Den tidligere Kamerun-misjonæren sier endringene har skapt en veldig uro i henne.

– Det er som en stein på brystet. Jeg har nesten hatt vondt for å puste når jeg har tenkt på det. Det verste er tausheten. Jeg sitter og ser på nyhetene og venter at nå må det vel komme noe, nå må de vel si noe. Men jeg hører ikke et ord.

Undervurderer. Braut har ikke nøyd seg med å folde hendene. Hun har skrevet et lengre brev til «de som har ansvar», som hun sier, og vil ikke gå i detalj om hvem mottakerne er.

Det er tausheten og mangelen på juridisk utredningen som opprører henne mest.

– Hva er det som dypest sett uroer deg ved endringsforslagene?

– Jeg er redd for at våre myndigheter undervurderer intensjonene i den islamske ideologi. Å ta den kristne formålsparagrafen ut av Grunnloven, er å gjøre Norge til en brakkmark. Vi river ned festningsverket vårt. Grunnlovens paragraf 2 har vært basis for alle de andre lovene, sier jærbuen, som har levd blant muslimer i store deler av sitt voksne liv.

– Jeg har absolutt ingenting imot muslimer. Men den islamske ideologien og sharialovene er livsfarlige. Det er jo derfor mange muslimer kommer hit til oss. De rømmer fra ufriheten og kommer hit, fordi vi er et fritt land.

– Frykter du at Norge på sikt blir et muslimsk land styrt etter sharialover?

– På sikt, ja. Med den evangelisk-lutherske religion ute av Grunnloven er festningsverket borte mot en slik utvikling, svarer Sigrid Braut.

Les mer om Sigrid Braut og hennes bønnekamp for Grunnloven i mandagens papirutgave.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter