Nyheter

Drapsofferets familie takker Gud

Takknemlig for at mannen som drepte Trayvon Martin er pågrepet.

– Takk Gud. Alt vi ville ha var en pågripelse. Ikke mer, ikke mindre. Den har vi fått. Takk Gud, takk Jesus.

Det sa en følelsesladet Sybrina Fulton under en pressekonferanse onsdag etter at det ble gjort kjent at mannen som drepte sønnen hennes nå er pågrepet. George Zimmerman er nå siktet for drapet på 17 år gamle Trayvon Martin.

Siden Martin ble drept 26. februar har familien tryglet myndighetene om å pågripe 28 år gamle Zimmermann, skriver politiken.dk. Martin var ubevæpnet da han ble skutt ned og drept av Zimmermann i Florida. Men politiet pågrep ikke Zimmermann fordi han hevdet å ha løsnet skudd i selvforsvar. Staten Florida en lov som sier at en person som føler seg truet på livet eller i fare for å bli alvorlig skadd, kan ta i bruk våpen for å forsvare seg.

En spesialoppnevnt påtalemyndighet har nå revurdert saken og konkludert med at det likevel skal tas ut siktelse mot Zimmerman for forsettlig drap, skriver NTB.

Saken har vakt oppsikt både i USA og internasjonalt. Det ble mistanke om at både drapet og mangelen på pågripelse var rasistisk motivert. Trayvon er svart, mens Zimmermann har latinamerikansk bakgrunn. Mange mener Martin ble mistenkeliggjort fordi han var svart og gikk i hettegenser.

– Et hjerte har ingen farge. Det er verken svart eller hvitt, sa Fulton.

Familien sier de ikke ønsker voldelige aksjoner mot drapsmannen, slik enkelte radikale demonstranter har truet med.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter