Nyheter

Svein-Magne Pedersen fikk hatbrev etter avisoppslag

«Måtte dere brenne i helvete, hele gjenger», var budskapet ekteparet Pedersen fikk i posten. Nå ber de om beskyttelse.

– Måtte dere brenne i helvete hele gjengen, sammen med meg, er budskapet i en av henvendelsene til ekteparet Pedersen etter oppslaget i Vårt Land tirsdag.

E-posten, som er skrevet av en mann i 50-årene og undertegnet med fullt navn, gir inntrykk av å være skrevet av en opprørt person.

– Dere skulle skamme dere, skriver han til ekteparet, før han legger til at han personlig «ikke trenger noen forbønn».

LES OGSÅ: Svein-Magne Pedersen ber for friske'

«Hatmail.» – Det er nettopp det tendensiøse artikler gjør – får negative elementer på banen, er kommentaren fra Pedersen.

Etter oppslaget har de gitt beskjed om at de heretter ikke vil intervjues på telefon av Vårt Land. Svaret kommer derfor i en e-post, undertegnet av både Solveig og Svein-Magne Pedersen.

De forteller at e-posten som Vårt Land siterer var «den verste hatmailen i denne omgang». Tidligere har de måttet varsle politiet etter drapstrusler.

– Vi blir ikke engstelige, men det er en belastning, fordi vi hele tiden må forsvare oss mot urettferdige beskyldninger og tillagte motiver, sier ekteparet, og legger til at «her ser man tydelig at bønn om beskyttelse ikke er så dumt som mange har gitt uttrykk for i de siste dagene».

– Vi ber jevnlig Gud om beskyttelse fra onde mennesker, det er nødvendig i denne tjenesten, sier de.

DELTA I DEBATTEN: – En genial måte å få inn penger på, sier Pedersen. Hva mener du?'

«Ikke kristen.» – Jeg ble så provosert av å lese om denne virksomheten. Jeg oppfatter dette som lureri, sier mannen bak e-posten til Vårt Land.

– Du bruker veldig sterke ord?

– Ja, jeg gjør det, innrømmer mannen.

Han sier at han ikke er kristen, og at ordbruken «nok er preget av det». Han vil imidlertid ikke ta selvkritikk for ordbruken.

– Skal jeg respektere dem, får de respektere min måte å snakke på.

– Tenker du at dette får dem til å trappe ned virksomheten?

– Jeg tenker at de burde vært bombardert med slike e-poster til de sluttet, sier mannen.

Tidkrevende. Solveig og Svein-Magne Pedersen sier at hovedtyngden av sterke reaksjoner «ligger på nett».

– Vi har måttet ringe avisene for å få dem til å fjerne sjikanøse og injurierende innlegg, fordi moderator ikke følger med, sier de.

De to mener det «ofte er kristendomshatere som bruker dette for å få utløp for sitt hat, men også høykirkelige som er vant til den særnorske ordningen med at staten betaler alt», sier de.

– Fører alt oppstyret til noen endringer?

– Vi endrer ikke vår tjeneste bare fordi noen ikke liker måten vi gjør ting på. Vi vurderer nøye det vi gjør. Selvsagt må vi fornye oss etter hvert, men ikke bare på grunn av synsing fra enkelte. Finner vi eller andre svikt i rutinene, retter vi det opp, svarer ekteparet.

Les mer om mer disse temaene:

Alf Gjøsund

Alf Gjøsund

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter