Nyheter

Stjal julekollekten til Kirkens Nødhjelp

26.460 kroner ble samlet inn i Voie kirke i Kristiansand i julehelgen. Tredje juledag var alle pengene stjålet.

– 20.000 kroner skulle gå til Kirkens Nødhjelp, resten til menigheten, sier daglig leder Harry Omdal til Fædrelandsvennen.

Ubudne gjester. Romjulsinnbruddet i Voie, en av Norges største menigheter, skjedde øyensynlig ved at uvedkommende brøt opp et vindu til sokneprestkontoret. De ubudne gjestene tok seg inn via en indre dør inn til daglig leders kontor ved siden av, og brakk opp arkivskapet i metall. Der, i poser, lå kollekten, skriver avisen.

– Det pleier ikke å være penger der inne. At noen er så desperate at de vil stjele midler vi skulle bruke til noe positivt nå i juletiden, er dumt, sier kirketjener Blain Jackson.

Tragisk. – Det er tragisk og beklagelig. Men det er også typisk at de slår til på slike tidspunkter, supplerer Harry Omdal.

I det samme kontor som kollekten lå, blir også datamaskina til daglig leder oppbevart. Den har tyvene latt ligge. Heller ikke kirkebøkene, som lå i samme skap som pengene, er rørt.

Lærepenge. Omdal mener at Voie menighet har fått en lærepenge:

– Vi pleier å gå rett til banken med pengene. Men vi rakk det ikke denne gangen. Det får bli en lærdom. Neste gang er det rett til banken, fastslår han overfor Fædrelandsvennen.

Operasjonsleder Børge Steinsland sier at politiet har sikret spor på stedet, «spor vi håper kan bringe oss videre i saken».

Les mer om mer disse temaene:

Jan Arild Holbek

Jan Arild Holbek

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter