Nyheter

Familiekonfirmantleir fikk trosopplæringsheder

I Hamar er både søsken og foreldre med på konfirmasjonsopplegget.

– Jeg tror den viktigste grunnen til vår suksess, er at vi lar ungdom lede ungdom. Det er fantastisk å jobbe med så mange kreative, frimodige og engasjerte ungdommer, sier Åse Mari Kessel til kirken.no.

Storsamling. Kessel er leirsjef for «Samarbeid får utrolige ting til å skje», konfirmantleirer som omfatter over 40 menigheter fra åtte ulike prostier i Hamar bispedømme.

Konseptet ble torsdag formiddag tildelt Dåpsopplæringsprisen fra IKO – Kirkelig pedagogisk senter. Tildelingen skjedde på Lillestrøm, der 1.550 ansatte og frivillige var samlet under Trosopplæringskonferansen. Kirkeminister Rigmor Aasrud overrakte prisen i form av 20.000 kroner og et litografi.

Opplegget startet så smått i 1997. Nå har konfirmanter fra Oppland og Hedmark mulighet til å møtes til en ukeslang konfirmantleir i Kragerø, der familien kan følge parallelle opplegg ved siden av konfirmantene. Det arrangeres også populære gjensynstreff senere på året.

LES MER: Trosopplæring gir frivilligboom

Begrunnelsen. Her er juryens begrunnelse for å gi prisen til «Samarbeid får utrolige ting til å skje»:

«I år går Dåpsopplæringsprisen til et arbeid som representerer både tradisjonell og nyskapende dåpsopplæring i Den norske kirke.

Prisvinneren har konfirmanter som målgruppe og bruker samarbeid mellom menigheter som arbeidsform. Konfirmantene får delta på leirer av høy kvalitet utformet av mange lokale helter. Ungdommer fra menighetene er med som ledere, og disse ungdomslederne drar på besøk til menighetene på inspirasjonskvelder i etterkant av leirene. Arbeidet legger dermed på en særlig måte til rette for godt samvirke mellom det lokale arbeidet i menighetene og større arrangement og festivaler.

Fra starten i 2007 har arbeidet gjennomgått mange faser, også noen krevende, og framstår i dag med en tydelig struktur for konfirmantleire og lederopplæring. Denne måten å organisere konfirmantarbeidet på har stor overføringsverdi til andre menigheter.»

Barnekor og søndagsskole. De to andre nominerte til prisen var:

Sjåbagos, barnegospelkoret i Sjåstad menighet i Lier. Om lag 80 barn mellom seks og tolv år møtes til sang, andakt og fellesskap. Koret har eksistert i 25 år og drives av frivillige i alle ledd.

Prosjektleder Gjertrud Leirvik som engasjerer foreldre og 300 barn i Skattekista søndagsskole på Nærbø. Hun bruker opplegget Sprell Levende og tilpasser det lokalt til den enkelte leder. Hun følger opp om lag 30 frivillige voksenledere.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter