Nyheter

25.000 bibler solgt på én uke

Salget overgår Bibelselskapets forventninger.

Normalt selges det 60.000 bibler på ett år – nå er det solgt 25.000 på én uke, melder nrk.no. Bokhandlere melder at enkelte utgaver av den nye oversettelsen, som ble lansert for én uke siden, er utsolgt.

– Vi hadde håpet at vi skulle nå langt ut med denne, og det ser det ut til at vi har gjort, sier Bibelselskapets forlagssjef Turid Barth Pettersen.

Men hun hadde likevel ikke forventet en så stor interesse, sier hun til nrk.no.

LES OGSÅ: Den nye Bibelen stryker i design

Skapte forventninger. Forlagssjefen mener det er flere grunner til at salget av den nye Bibelen er så høyt.

– Mange har ventet lenge, og fulgt oversettelsesarbeidet over tid. Det har skapt forventninger, og samtidig har nok mange lagt merke til medieoppslag, og blitt oppmerksomme på den, sier hun.

LES OGSÅ: Ber om bibelblest på bønders baller

Tom for billigutgaven. Tina Underhaug hos Norli Bokhandel Stavanger sier til nrk.no at de er utsolgt for billigutgaven. Per Gunar Wee hos Notabene i samme by sier at butikken gikk tom etter tre dager – etter å ha solgt fire-fem flere bibler enn han pleier å gjøre i løpet av et helt år.

LES OGSÅ: Rene julaften for bibelselgere

Mange utgaver. Det kommer ikke én, men hele 29 nye utgaver av Bibelselskapets bibelutgave i år. I 2012 blir det enda flere nyutgivelser.

Den utgis i tre forskjellige størrelser, på bokmål og nynorsk, med ulike innbindinger og farger.

- Vi har lagt opp til en lanseringsperiode over ett år. Vi vil tilby en rekke ulike bibelutgivelser, og de kommer på løpende bånd de neste tolv månedene, sa Turid Barth Pettersen til Vårt Land i forbindelse med lanseringen av Bibel 2012.

LES OGSÅ: Sov i kø for å få ny bibel

Les mer om mer disse temaene:

Morten Sjølli

Morten Sjølli

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter