Nyheter

Disse skal styre Oslo

Oslo har fått nytt byråd. KrF har fått maks uttelling.

Høyre, KrF og Venstre er enig om en politisk plattform og skal utgjøre det neste byrådet i hovedstaden. Dermed må Frp rydde ut av byrådskontorene etter åtte år ved makten, og inn kommer sentrum. Stian Berger Røsland fra Høyre fortsetter som byrådsleder. Høyre får til sammen fem byrådsposter, Venstre to og KrF én.

LES OGSÅ: Advarer mot at KrF blir Allmennetisk Folkeparti

Gode forhandlinger. KrF har kun èn representant i bystyret, men får likevel maksimal uttelling med Aud Kvalbein på plass i byrådet. Hun går dermed fra en posisjon som varaordfører uten makt, til å ha ansvar for eldre og mennesker med nedsatt funksjonsevne.

– Vi har hatt noen gode forhandlinger og er veldig fornøyd med resultatet. KrF blir tatt hensyn til, sier Aud Kvalbein etter pressekonferansen på Oslo Rådhus hvor samarbeidet ble presentert i går.

KrF var det partiet som fikk færrest stemmer av alle partiene i Oslo. Kun 7571 personer ønsket dem inn i bystyresalen. Byrådsleder Stian Berger Røsland er likevel ikke betenkt ved å gi dem en maktposisjon.

– Vi har hatt et prosjekt gjennom 16 år som dreier seg om borgerlig samarbeid. Skal KrF være med i byråd, er det nødvendig å gi dem en post. Antallet stemmer er mindre viktig, sier Røsland.

LES OGSÅ: - Aud Kvalbein bør bli ny KrF-leder

Ikke kortere skjenketid. Den politiske plattformen blir lagt frem for bystyret onsdag. Men så langt vet vi at den mye omtalte skjenketiden ikke blir kortere, noe KrF heller ikke har krevd i forhandlingene.

– Jeg har aldri krevd innskrenking i skjenketid, det er det andre som har tatt til orde for, ikke jeg. Men byrådet vil ha strengere kontroll og hindre useriøse aktører i å overskjenke eller skjenke til mindreårige, sier Kvalbein.

Les mer i Vårt Lands papirutgave tirsdag 25. oktober.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter