Nyheter

Jenst Stoltenberg får pris etter terrorhåndtering

Statsminister Jens Stoltenberg er tildelt Tällberg Foundation Leadership for 2011. Den svenske utmerkelsen får han for sin innsats i forbindelse med terrorhandlingene 22. juli.

– Stoltenberg får prisen for å ha utvist prinsipiell pragmatisme, sier Caroline Sahlborn, som er programansvarlig i den svenske stiftelsen.

Framstidskonferanse. Tällberg Foundation er en miljø- og fredsstiftelse som hvert år arrangerer en stor «framtidskonferanse» i Sverige. Årlig deler stiftelsen også ut en lederskapspris. Tidligere har blant annet FNs tidligere generalsekretær Kofi Annan og Gro Harlem Brundtland fått prisen. I statuttene for prisen, står det at den skal tildeles en leder som gjør en forskjell.

Ekte menneskelighet. I begrunnelsen for at Stoltenberg får prisen i år, blir hans innsats som mennesker og statsleder trukket fram. Han blir også berømmet for at han er opptatt av rettferdighet, solidaritet og økologisk balanse.

– Hans ekte menneskelighet og ærlighet gjorde et sterkt inntrykk i både Norge og andre land, heter det i begrunnelsen, der det også blir trukket fram at han har framstått som en forsvarer for demokratiske verdier i tiden etter 22. juli.

Caroline Sahlborn trekker fram Stoltenbergs evne til å hjelpe folk til å se framover.

– Etter det forferdelige som skjedde i Oslo og på Utøya, kunne man endt med en situasjon der man bare var opptatt av sorgen og tragedien. Men statsminister Stoltenberg var med på å løfte blikket, slik at folk ikke ble sittende fast i denne situasjonen, sier hun.

I tillegg til æren, følger det 500.000 kroner med utmerkelsen. Prisen skal deles ut i Stockholm 27. oktober.

Prestisje. Sjefredaktør Daniel Gran i den svenske avisen Dagen understreker at utmerkelsen fra Tällberg Foundation henger høyt.

– Dette er en seriøs stiftelse som setter søkelyset på viktige spørsmål knyttet til lederskap, miljø og fred. Det er knyttet prestisje til denne prisen, sier Daniel Gran.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter