Markset vant KRIK-duellen

Generalsekretær Kjell Markset trakk det lengste strået i løpsduellen mot daglig leder Vegard Holm.

– Hadde vi løpt en runde til, hadde jeg tatt ham, sier Holm.

– Du må ikke si det høyt, men jeg hadde mer å gå på, sier Markset.

I forbindelse med Chrisc-løpet på KRIK-leiren Arena, hadde KRIKs daglige leder Vegard Holm utfordret generalsekretær til duell om hvem som ville komme lengst på den halve timen som løpet varer. I 75 dager før løpet levde Holm som en toppløper.

SE VIDEO: 75 dager som toppidrettsutøver

Revet med. – Kjell ville tydeligvis bli kvitt meg med en gang, så han la ut i et vanvittig tempo. Rundene er 850 meter, og etter to runder ledet han med 45 sekunder. Deretter løp vi like fort et par runder, før tok jeg inn på ham. Men jeg var omtrent 30 meter bak ham da vi hadde løpt en halv time. Det er litt bittert at jeg ikke klarte å slå ham, sier Holm.

Markset innrømmer at han var nervøs for start.

– Da startskuddet gikk, var det noen unge løpere som la ut i et voldsomt tempo. Jeg lot meg rive med og så ikke noe til Vegard. At han nærmet seg på slutten, fikk jeg derfor ikke med meg, sier en lettet Markset.

120.000. Men Markset var langt fra best. Han og Holm klarte drøyt åtte og en halv runde. Vinneren løp ti. Blant dem som slo både Markset og Holm, var den tidligere skistjernen Solveig Pedersen og fotballspilleren Marius Johnsen. Da kan det kanskje være en trøst at tidligere landslagskeeper Espen Johnsen havnet bak dem.

Chrisc-løpet blir arrangert for å samle inn penger til KRIKs samarbeidsorganisasjon Chrisc i Øst-Afrika. Resultatet av årets løp ble i overkant av 400.000 kroner. Av dette bidrar Vegard Holms sponsorer med 120.000 kroner.