Nyheter

Mor ba sønn tilstå kirkebrann

17-åring tilstod kirkebrann etter råd fra moren.

– Han tilsto etter påtrykk fra meg, fortalte 17-åringens mor til avisen Varden, og legger til at sønnen nå føler seg lettet.

Gutten ble tatt inn til avhør i går og tilstod å ha tent på Østre Porsgrunn kirke og ha prøvd å tenne på Borgestad kirke. Men dette var først etter råd fra moren.

– Si sannheten, du skal leve videre med dette, sa hun.

Gutten, og en 18 år gammel kamerat har vært i politiets søkelys i sammenheng med kirkebrannene, men 17-åringen er så langt den eneste som har tilstått å ha gjort noe galt. Han har imidlertid kun tilstått medvirkeansvar, og Varden melder at gutten ikke har erkjent at han er ansvarlig for å ha rent fysisk tent på kirken.

18-åringen nekter fortsatt straffskyld, på tross av at DNA bevis knytter ham til brannen. Genseren hans ble nemlig funnet i nærheten av Borgestad kirke etter at den ble forsøkt påtent. Guttens forsvarer, Helge Husaas, nekter for at dette betyr at gutten er skyldig:

– Klesplagget med hans DNA på kan ha havnet utenfor Borgestad kirke på mange forskjellige måter.

På tross av dette regnet politiet saken som avsluttet med 17-åringens tilståelse, som kom etter to dager med lange avhør.

– Det er de to siktede som har tent på kirken, sier politiadvokat Jon Borgen.

Guttens mor benekter imidlertid at guttene ønsket å brenne ned kirken.

– Det var ikke meningen å brenne ned kirken. Det var rampestreker. De skjønte ikke konsekvensen av det de gjorde, forklarer hun.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter