Nyheter

Folkesykdommer?

Noen ganger er Gud forbilledlig klar. Slik som her. Ingen behøver å være i tvil om at hans vilje for folket er at de skal leve rett og godt med hverandre. Redelighet og rettferdighet slår han et slag for.

Godhet og barmhjertighet skal være bakgrunn for folkets handlemåte, og de skal slett ikke undertrykke noen bare fordi de kan (vi kunne kanskje funnet noen andre utsatte grupper i dag. Asylsøkere, kanskje? Eller tiggere? Uansett er poenget det samme – man skal ikke undertrykke noen bare fordi man kan!)

Den som trodde Guds vilje i Det gamle testamentet først og fremst handlet om renhetsforskrifter og ganske så detaljerte regelstyring for det meste, må her tro om igjen. Guds vilje for menneskene blir her helt forståelig og klart forkynt. Ja, ikke bare forståelig, men også merkelig aktuelt, er Guds tydelige vilje for hvordan vi skal leve.

Aktuelle på den måten, at det fortsatt er en kamp å kjempe for å være som Gud vil at vi skal være mot hverandre.

Rettferdige dommer kommer fortsatt ikke av seg selv. Godhet og barmhjertighet, undertrykking av svake grupper, å kjenne det onde i sitt hjerte… – dette er fortsatt en kamp. Og diagnosene som her blir satt på israelsfolket, kan vi vel heller ikke si oss fri for. De er stivnakket, døvhørte og hardhjertede. Folkesykdommer som ingen kiropraktor, øre-nese-halslege eller kardiolog kan gjøre noe med.

Bare Gud er uoppslitelig i sitt strev med å myke oss opp, åpne ører og smelte hjerter. Til denne dag holder han på. For at vi skal leve det gode livet, Gud til ære, oss og våre medmennesker til gagn.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter