Nyheter

Bønes kirke forsøkt påtent

– Dette vitner om lite respekt for andre, sier byggleder. Kirken ble bygd på dugnad etter kronerulling og bønnekampanjer.

Natt til søndag forsøkte noe å tenne på Bønes kirke i Bergen. Resultatet ble et svidd hushjørnet og en brent søppelbøtte like ved, skriver Bergens Tidende.

Rommet som ligger på innsiden av veggen der brannforsøket ble gjort, kirketjenerens kontor, må vaskes ned.

Hadde kirken brent ned, ville verdier for 40-50 millioner kroner gått tapt.

Dugnad. Bønes kirke, som ble bygd i 1997, ble reist etter mange års kronerulling blant befolkningen i Bønes.

Gudshuset ble bygget på dugnad etter et sterkt folkelig engasjement i bydelen og systematisk bønnekampanje i menighetens indre kjerne.

I desember 2009 stor andre byggetrinn ferdig. En stor menighetssal, kjeller til en rekke aktiviteter og kontorer til staben var endelig på plass.

– I år blir ikke folk stanset i døra på vei til julegudstjeneste, uttalte sokenprest Gunn Kongsvik til Vårt Land den gang.

Respektløst. Leder og byggavdelingen i Bergens Kirkelige Fellesråd mener helgens brannforsøk vitner om lite respekt for andre.

– Deler av kirken er bygget på dugnad, og det er mange som er glede i dette bygget, sier Paul Marhaug bt.no.

Brannen ble oppdaget like før søndagens gudstjeneste. Marhaug tror det hele er «fantestreker», og er ikke bekymret for at det ligger noe mer bak. Bønes kirke velger likevel å intensivere vaktholdet.

Kirkeverge i Bergen, Kjell Bertel Nyland, er skremt.

Nært forhold. – Det ene er skadeomfanget som kunne oppstått. Det andre er følelsene som er knyttet til et slikt bygg. Selv om Bønes kirke er forholdsvis ny, vet jeg at mange allerede har et nært og kjent forhold til den.

Hendelsen er meldt til politiet.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter