Nyheter

Pinsevenner bygger høyt mot sky

Filadelfia Kristiansand ønsker kjempebygg på tolv etasjer.

Sal med minimum 2.000 sitteplasser, mediesenter, kontorer, omsorgsleiligheter og pleieplasser. Det er noe av det Filadelfia Kristiansand vil kunne romme med sitt nye tolv etasjers høye menighetsbygg. Gnisten, som bygget vil hete, har en prislapp på 500–600 millioner kroner.

– Et fremtidsrettet og spenstig designbygg, sier Stian Storbukås (Frp), mens kollega Rune W. Rasmussen tar ennå hardere i:

– Jeg har aldri vært ute for mer spennende planer.

Det skriver Fædrelandsvennen som refererer fra byutviklingsstyrets møte. Filadelfia Kristiansand fikk på møtet grønt lys til å sende byggplanene sine ut på høring.

PER TRAASDAL PÅ VERDIDEBATT.NO: no/debatt/post154985.zrm 'En kan saktens lure på om pinsevennene har planer om å bane seg vei til himmelen på en måte som visstnok er blitt prøvd tidligere.' DISKUTER

Omstritt. Det planlagte bygget blir ikke jublet fram av alle. Byggets 37 meter er noe som bryter med bydelens Kvadraturplan. Med 12 etasjer vil bare Domkirkens spir (59 meter) rage høyere over bakken. Menigheten sine egne målinger viser i tillegg at også at SAS-hotellet Caledonien (39 meter) ligger over.

– Jeg synes det er litt respektløst å gå imot Kvadraturplanen, sier Aase G. Paulsen (Ap) til Fædrelandsvennen.

I tillegg er Plan- og bygningsetaten skeptisk til å ha sykehjem i «et av de mest støyutsatte områdene i Kvadraturen.» Filadelfia mener at støy ikke vil bli noe problem, siden omsorgsleilighetene ikke skal ligge på gateplan.

Frp, KrF og Høyre skapte flertall på møtet for at kjempebygget kunne legges ut på høring, mens Ap, Sp og miljøpartiet stemte imot.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter