Nyheter

Politiet ber om fire ukers varetekt for kidnapping

Tre pågrepet for bortføring av barn på Brandbu.

Politiet vil ha fire ukers varetekt for tre av mennene som er pågrepet i forbindelse med bortføringen av to jenter på Hadeland.

Til sammen er seks menn pågrepet i saken. Det er de tre som ble pågrepet tirsdag, kort tid etter bortføringen, som nå framstilles for fengsling.

LES OGSÅ: Kidnappede småbarn funnet

– Vi vil be om fire ukers varetekt med brev- og besøksforbud for alle tre på grunnlag av fare for bevisforspillelse. Vi har også sett på unndragelsesfaren, sier fungerende politimester Linn Hilde Fosso i Vestoppland politidistrikt til NTB.

Politiet vurderer også å be om varetekt for de tre mennene som ble pågrepet da barna ble funnet i et hus på Hønefoss onsdag. Jentenes far var en av de pågrepne.

– Den beslutningen kommer senere. Det har å gjøre med tidsfrister som vi må forholde oss til, sier Fosso.

Politiet mener det er barnas far som er hovedmannen i bortføringen. Hvilke roller de andre fem har hatt, og hvilke relasjoner de har til hverandre, vil ikke politimesteren si noe om. Flere av de pågrepne er av irakisk opprinnelse.

De to jentene på ett og tre år ble kidnappet av maskerte menn under et samvær med moren som skjedde under tilsyn av en representant for barnevernet på frivillighetssentralen på Brandbu. En konflikt mellom foreldrene var bakgrunnen for at barna ble tatt hånd om av barnevernet.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter