Nyheter

Kollekt-tyv kan puste lettet ut

Politiet henlegger kollekttyveriet i Søndre Slagen kirke: – Vi klarer ikke å finne bevis.

Personen som stjal 40.000 kroner fra safen i Søndre Slagen kirke kan regne med å beholde pengene. Politiet har nemlig henlagt saken.

LES MER: Siktet for kollekttyveri i Søndre Slagen

Ikke ugjendrivelige bevis. – Det har vært en ganske omfattende etterforskning, men vi klarer ikke føre bevis, sier politiinspektør i Vestfold politidistrikt, Ole Bjørn Sakrisvold.

En tidligere medarbeider i kirken ble siktet for tyveriet etter avhør. I tillegg er mellom ti og 15 andre vitner avhørt. Men verken dette eller de elektroniske sporene gir «ugjendrivelige bevis» mot en bestemt gjerningsmann.

Ifølge Tønsberg Blad er det ikke utelukket at politiet henter saken fram fra skuffene dersom nye bevis dukker opp senere.

LES MER: Advarer mot ryktespredning

Imponert. Sokneprest Odd Rønneberg i Søndre Slagen menighet sier han er imponert over etterforskningen som ikke førte fram. Samtidig er han «lei seg for at politiet ikke fant vedkommende som gjorde dette, slik at vi hadde blitt ferdige med saken.»

– Så lenge man ikke fant beviser som var ugjendrivelige, aksepterer jeg at saken ble henlagt, sier Rønneberg til Tønsberg Blad.

Personen som var siktet i saken har ifølge avisen gått over i en annen kirkelig stilling og jobber ikke lenger ved Søndre Slagen menighet.

Les mer om mer disse temaene:

Alf Gjøsund

Alf Gjøsund

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter