Nyheter

Høyre-slakt av alkohol-slipp

Ungdommen ble sendt i skammekroken for parkpils og 24-timers skjenking.

Flere delegater på Høyres landsmøte var nådeløse mot et resolusjonsforslag fra Unge Høyre. Det endte med at det ble parkert og sendt til vedtak ukjent sted.

Partiets yngste garde presenterte uttalelsen «Ungdom sikrer fremtiden». Et av punktene var avkriminalisering av drikking i parker. Samt åpning for forsøk med 24-timers alkoskjenking.

Svelget ikke. Tidligere Unge Høyre-leder, nå stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksen var blant dem som hadde problemer med å svelge unna drikkeforslaget:

– Først sier man at ungdom er fremtiden. To avsnitt senere begynner man med friere tilgang på alkohol. Det henger ikke sammen.

«Sommertradisjon». Helsetalsmann og nestleder Bent Høie syntes også det var rart at fremstøt for mer liberal skjenkepolitikk hadde noe å gjøre i en resolusjon om ung fremtid.

Unge Høyre mener alkohol i parkområder for mange er «en hyggelig sommertradisjon». En delegat viste til at unge oftest ikke har noen veranda. Da bør det være lov å ta med en engangsgrill og nyte alkohol i en park.

Forslumming. – Forslaget om skjenketider kan virke som bagateller, men det er der for å vise hvem vi er. Forslaget fra regjeringen om tidligere skjenkestopp er i alle fall mistillit til folket, sa Nikolai Fjågesund fra Unge Høyre.

Bærumspolitikeren Hårek Elvenes fryktet parkpilsen. Han tror «tøylesløs» drikking på offentlig sted kan bidra til forslumming.

– Og det kan trekke til seg klientell vi ikke ønsker i byene, sa han.

Sammensurium. Unge Høyres bane ble alt de ellers ivret for: Uttalelsens meny med alt fra mer breddeidrett, billigere kollektivreiser for studenter og økte skattefradrag for BSU.

Temablandingen ble påskuddet til å utvise alkoholtemaet fra landsmøtesalen.

– Et sammensurium. Forslaget inneholder alt fra skjenking til nynorsk, sa en av partiets kjente liberalere, Heidi Nordby Lunde.

Les mer om mer disse temaene:

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel

Per Anders Hoel har vært politisk journalist i Vårt Land siden 1990. Har også vært redaksjonssjef og administrativ redaktør i avisen. Har du tips om saker, send mail til per.anders.hoel@vl.no.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter