Nyheter

Hjem til familiekos og couscous

Flere storklubber var interessert i Tarik Elyounoussi, men 23-åringen valgte å vende hjem til Fredrikstad.

Først hjalp han Fredrikstad til cuptriumf i 2006 og sølv i serien i 2008. Så kom Manchester United på banen, og deretter Le Mans i Frankrike.

Elyounoussi endte opp i nederlandske SC Heerenveen og fikk en god start med Trond Sollied som trener. De tre neste trenerne var imidlertid ikke like interesserte i det norske stortalentet. Da han midt i femårskontrakten fikk mulighet til å bytte klubb, ble mange overrasket over at han valgte lille Fredrikstad med den sannsynligvis laveste lønnen.

– Valget var lett. Jeg lengtet hjem til Fredrikstad. Jeg har savnet tryggheten og kameratene i klubben, men aller mest mamma og pappa og de fem søsknene mine. Det er mye viktigere enn lønna, sier en blid Tarik, som etter to og et halvt år i utlendighet er tilbake på gutterommet i barndomshjemmet.

Gryteklar couscous. Før mandagens bortekamp mot Aalesund herjer igjen fotballfeberen i Fredrikstad. Med både laget og Tarik Elyounoussi tilbake i eliteserien, er det forsmedelige nedrykket til Adeccoligaen i 2009 nesten glemt.

I barndomshjemmet et kvarters kjøring unna, har moren Arhimou den faste fredagsretten couscous gryteklar. Bordet er dekket i stua. Foreldre og søsken ønsker blidt velkommen. Maken til gjestfrihet skal en lete lenge etter.

– Familien spiser middag sammen klokka fem hver ettermiddag. Ingen dropper familiemiddagen uten en god grunn. Er det den marokkanske nasjonalretten couscous, gleder jeg meg ekstra mye, smiler Tarik.

Han så ikke like mye fram til måltidene under profftiden i Heerenveen.

– Jeg er ikke flink til å lage mat, så jeg savnet mammas gryter. Jeg savnet også noen som kunne vaske klærne mine, ler eldstemann i søskenflokken.

Spilte i gata. Hjemme i Marokko spilte Tarik fotball fra de små beina kunne bære ham. Barna i nabolaget møttes i gata eller på løkka, fant noe som kunne brukes som mål, og spilte til mødrene måtte hale dem inn til kveldsmat. Før han flyttet til Norge som tolvåring, spilte han aldri organisert fotball.

– Vi organiserte oss selv. Gutta fra én side av gata spilte mot de fra den andre sida. Ingen trener sa vi skulle gjøre sånn eller sånn, eller at noen skulle være innbyttere. Jeg tror det har gjort meg til den spilleren jeg er i dag.

Les hele intervjuet med Tarik Elyounoussi i mandagens Vårt Land

Les mer om mer disse temaene:

Olav Solvang

Olav Solvang

Olav Solvang var kulturjournalist i Vårt Land i en årrekke, med særlig interesse for musikk. I 2019 utga han boka «Rytmer rett i hjertet - en beretning om den kristne populærmusikkens historie i Norge». Han anmelder populærmusikk for Vårt Land.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter