Nyheter

Menigheter i uvisshet

– Jeg lurer på hva jeg gjør nå når byen min er i katastrofe.

– Det sterkeste jordskjelvet i Japans historie, 1000 ganger styrken av Kobe-jordskjelvet, sies det, har rammet alle byer og steder hvor Orientmisjonen drev sin misjonsvirksomhet, skriver Japan-misjonær Akira Muri på bloggen sin søndag.

Muri er gift med norske Anniken Muri, Sammen er de sendt ut av Den evangeliske orientmisjonen. Han var på reise sør for Tokyo, i Nagoya, og har ingen mulighet til å komme seg nordover til kona, som befinner seg i Iwaki, like sør for katastrofeområdet. Iwaki ligger i Fukushima, som Utenriksdepartementet søndag ettermiddag tok med i sin utvidelse av områder for frarådde reiser. Men Akira Muri har hatt telefonkontakt med henne og hun er i god behold.

Etterskjelv. Over 100.000 er nå savnet langs Japans nordøstlige kyst, melder NRK, og mer enn 310.000 mennesker er evakuert fra hjemmene sine i skyggen av landets ulmende atomreaktorer. Japanske myndigheter vil i løpet av to dager mobilisere 100.000 soldater i kampen for å finne gjenlevende i de ubegripelige ødeleggelsene. Skjelvet er nå oppjustert til 9,0 på Richters skala og Japan Meteorological Agency hevder, ifølge VG Nett, at det er minst 70 prosents sjanse for at Japan vil rystes av etterskjelv på over 7 på Richters skala. Bare i helgen ble det meldt om over 200 etterskjelv.

Håper kirken er bevart. Misjonær Muri forteller om stor usikkerhet rundt tryggheten til flere av Orientmisjonens venner og medarbeiderne.

– Miyako i Iwate-fylket er nærmest utslettet. Vi får ikke kontakt med Iwatsuka-familien og det er bare å håpe at han, hans familie og menigheten er bevart. Sooma er også ødelagt. Mesteparten av byområdet nært havet er visst flatet ut. Kirken ligger på en bakketopp, og vi håper den er bevart. Vi vet ikke hvordan det står til med pastor Goto og menigheten. Haramachi er likedan. Det er sagt at ingen høybygg står igjen. Vi har fått høre at pastorfamilien er der er uskadd, men vi vet ikke noe om Haramachi menighet. I Taira var det vann og strøm helt til 17.00-tiden i går, lørdag, men så ble det slutt med vannforsyningen.

Han avslutter blogginnlegget med:

– Jeg lurer på hva jeg gjør nå når byen min er i katastrofe.

VÅRT LANDS BØNNEVEGG: Del din bønn for Japan

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter