Nyheter

Egypt: Kristne gravlegger sine døde

Minst 13 ble drept i sammenstøt mellom kristne og muslimer i Kairo natt til onsdag.

De oppdaterte tallene kommer fra det egyptiske helsedepartementet. I dag var det massebegravelse av de sju kristne fra den kjente hulekirken i utkanten av søppelbyen i Kairo. Flere tusen mennesker var samlet.

Koptiske kristne. Minst sju koptiske kristne var blant de døde, ifølge den koptiske presten Boutros Roshdy.

De blodige kampene brøt ut sent tirsdag kveld i bydelen Moqattam. Muslimer skal ha konfrontert flere hundre koptere som hadde satt opp en veisperring i protest mot en kirke som ble stukket i brann i forrige uke.

Sammenstøtene er de voldeligste siden folkeoppstanden i Egypt, som var preget av samhold mellom egyptere på tvers av religiøs, politisk og sosial bakgrunn.

LES MER: Minst ti koptere drept i Egypt

Brukte kniver og steiner. Noen titall egyptere bevæpnet med kniver og steiner gikk onsdag til angrep på et par hundre demokratiforkjempere som var samlet på Frigjøringsplassen i Kairo for å demonstrere, ifølge vitner. Hæren reagerte med å rydde plassen for demonstranter og telt.

Politi i gatene. Etter en rekke dødelige politiske og religiøse sammenstøt advarer Egypts nye regjering nå om en motrevolusjon. Regjeringen diskuterte onsdag utviklingen i landet, og opplyser at den har gitt ordre om at en fullsatt politistyrke raskt må ut i gatene.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter