Nyheter

Kyllingkjede i homo-bråk

De kristne eierne bak den amerikanske kyllingkjeden Chick-fil-A har fått homofile på nakken.

Eierne driver fastfoodkjeden ut fra kristne bedriftsverdier som blant annet inkluderer at restaurantene stenger på søndager og at nye restauranter åpnes med bønn. Formålet med å drive forretning er «to glorify God by being a faithful steward of all that is entrusted to us», ifølge nyhetskanalen CNN.

Mer bråk? Da kjeden ga støtte til en gruppe som arbeider i mot ekteskap blant homofile, ble det bråk. Lake Lambert, forfatteren bak boken Spirituality, tror det blir mer bråk på grunn av de tydelig kristne verdiene kjeden bygger på.

Han hevder grunnleggerne bak Chick-file-A, Truett Cathy, har inngått en «pakt» med sine etterfølgere for å sikre at bedriften beholder en kristen identitet.

LES OGSÅ: Homoforbud historie

Stengte. Etter at en lokal kyllingrestaurant ga gratis mat til en organisasjon i Pennsylvania som arbeider mot homo-ekteskap, har noen college og homorettighetsgrupper reagert. En av de store gruppene, The Human Rights Campaign, startet en brevkampanje mot restaurantene. I en periode stengte The Indiana University South Bend restauranten som ligger inne på universitetsområdet.

LES OGSÅ: Homofile får ikke gifte seg i Frankrike

Forsvarer. President i Chick-fil-A, Dan Cathy har forsvart selskapet sitt i en Facebook-video der han hevder at de ikke har noen agenda mot noen. Å gi mat til et arrangement betyr ikke nødvendigvis at en støtter det som blir formidlet der, hevder han

– Jeg og familien tror på Bibelens definisjon av ekteskapet, men vi elsker og respekterer dem som er uenige», sier han.

Dette har ikke mildnet kritikerne, som gir tydelig uttrykk for sine synspunkter på restaurantenes Facebook-side.

Les mer om mer disse temaene:

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme

Kjell Kvamme er journalist i Vårt Lands nyhetsavdeling.

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter