Nyheter

Reagerer på festing i kirke

– Fyll og slikt i en kirke går ikke an! Det er helt utrolig, det passer seg ikke i et gudshus.

Torsdag kveld arrangerte motebladet Costume sin «Costume Awards» i kulturkirken Jakob i Oslo. Ifølge Se og Hørs nettugave' ble det en fuktig kveld med blant annet banning fra scenen og simulert sex foran alteret. Det reagerer nestleder i det kristne avholdsforbundet «Det hvite bånd», Aud Bodil Brekka kraftig på.

– Fyll og slikt i en kirke går ikke an! Det er helt utrolig, det passer seg ikke i et gudshus. Jeg vil kalle det for et misbruk av Guds hus, og jeg tror det er noe hverken kristne eller ikke-kristne ikke synes noe om, sier hun.

– Vin er tradisjon. Kirkelig kulturverksted er langtidsleier av kirken. Leder Erik Hillestad har ikke hørt om hendelser under festen som provoserer ham.

– For meg er det litt pussig å skulle skille ut livet utenfor og inne i kirken, vi er mennesker enten vi er inni eller utenfor kirken. Ingenting er mer hellig en Guds jord, og den er hellig fordi Gud har skapt den. Dessuten er vindrikking en positiv ting i kristen tradisjon, det er ikke veldig galt å drikke vin i en kirke, sier Hillestad til Seher.no.

– Fantastisk. Han får støtte fra tidligere politiker, Karita Bekkemellem, som også deltok på festen.

– Jeg synes det er helt fantastisk. Kirken bør åpnes og være en folkekirke, som gjør at vi får et mye nærere forhold til den. Derfor synes jeg det er helt topp når de holder en slik happening, sier hun til Seher.no.

Ta grep. Det er Kirkelig fellesråd som eier Kulturkirken Jakob. Leder i Kirkelig fellesråd, Valgerd Svarstad Haugland, skjønner at folk reagerer på festen og gir følgende knappe kommentar til Se og Hør:

Jeg har full tillit til at Kirkelige kulturverksted rydder opp i dette og at de tar de grepene som må tas, sier hun til Seher.no.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter