Nyheter

Åtteåringer fyller 600 kirker

27.000 barn har fått invitasjon til tårnagenthelg.

Kommende helg arrangerer mer enn 600 menigheter tårnagenthelg for åtteåringer.

– Helt utrolig moro med en slik kjempeoppslutning, sier Ann Helen Frivold, markedssjef i Søndagsskolen og prosjektleder for Tårnagentene.

I julen gikk dramaserien om Tårnagentene på TV. Nærmere en halv million seere fulgte julaftensepisoden på NRK1.

– TV-serien og det ressursmateriellet vi har utviklet sammen med Søndagsskolen, er nok forklaringen på at såp mange menigheter vil arrangere Tårnagenthelg, sier Seksjonsleder Kristine Aksøy i Kirkerådet til kirken.no.

Tilrettelagt. Tårnagenthelgen består av et fem timers program på lørdag og tre og en halv time på søndag.

– I likhet med LysVåken-helgen 1. søndag i advent, er programmet og rammene for Tårnagenthelgen tilrettelagt slik at det er en overkommelig utfordring å realisere dette i menighetene, sier Aksøy til kirken.no.

Frivold opplyser at Søndagsskolen og Kirkerådet har samarbeidet om opplegget, og at arrangementene er i den lokale menighetens regi, som et ledd i trosopplæringen. 27.000 barn har fått invitasjon til å delta.

Forhold til kirken. – Jeg håper at mange barn gjennom dette opplegget får et nytt forhold til kirken sin. Forhåpentlig vil man komme i kontakt med en del barn som kirken vanligvis ikke har så mye kontakt med. Jeg tror opplegget vil appellere til mange åtteåringer, og ikke minst til gutter, sier Frivold.

I løpet av tårnagenthelgen skal barna utforske kirken og kirketårnet. En viktig side ved opplegget er også å søke etter skatter og mysterier i Bibelen.

– Barn og unge er mye opptatt av symboler, mange kjenner for eksempel «Ringenes Herre». Gjennom tårnagenthelgen ønsker vi å vise barna at det finnes mange kjempespennende symboler i den lokale kirken, som bare venter på å bli oppdaget av barna, sier Frivold.

Kan bli årlig. – Nå er det jo enkelte kirker som ikke har kirketårn, i hvert fall ikke tårn som det er mulig å gå opp i og utforske?

– Det er sant. Men da kan man gå på oppdagelsesferd i hemmelige rom i kirken i stedet.

– Blir tårnagenthelgen en engangsforeteelse?

– Det er ikke tatt noen formell beslutning om det, men jeg tror dette kan bli en årlig foreteelse rundt om i landets menigheter, sier Ann Helen Frivold.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter