Nyheter

Siktet for kollekttyveri i Søndre Slagen

Avhørene pekte mot person med kunnskap om nøkler og alarm.

En person er siktet for tyveriet av julaften-kollekten på 40.000 kroner i Søndre Slagen kirke. Pengene skulle gå til trengende barn, men forsvant fra safen uten at den hadde spor av skade eller innbrudd.

Politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold i Vestfold politidistrikt opplyser til VG-nett at det er vitneavhørene som førte fram til siktelsen. Den siktede har tilknytning til menigheten, som er blitt varslet om utviklingen.

Ransaking. Ifølge VG nett har politiet etterforsket ut fra at gjerningsmannen hadde kunnskap om nøkler og alarm.

– Etter å ha gått gjennom avhørene fant vi at det var skjellig grunn til mistanke, slik at vi kunne foreta en ransaking hjemme hos siktede. Denne ransakingen ga ikke noe resultat, sier Sakrisvold.

Det skal imidlertid ha vært uoverensstemmelser mellom forklaringen til den siktede og andre vitner.

I etterkant av tyveriet uttalte den eneste medarbeideren som hadde nøkkelen til safen at han var «skikkelig irritert» på den som har tatt pengene, og at det «måtte være en nøkkel til der ute».

Vedkommende hadde også bedt til Gud om at saken blir oppklart.

Opprivende. Det ønsket deler fungerende biskop i Tunsberg, David Gjerp.

– Dette er vondt og opprivende for oss. Dersom politiet ikke klarer å oppklare saken, vil det være en verkebyll for menigheten, som blir vanskelig å håndtere videre, sier han.

Gjerp legger ikke skjul på at det har vært mye snakk etter tyveriet.

– Det må være opp til politiet å etterforske dette, men jeg håper at den som har gjort dette velger å tilstå. Det er best for alle, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

Alf Gjøsund

Alf Gjøsund

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter