Nyheter

Tente lys for de omkomne

Høymesse ble minnegudstjeneste i Narvik kirke.

Trafikktragedien i Troms som krevde fem liv, satte sitt sterke preg på gudstjenesten i Narvik kirke søndag. Det var også en anledning til å minnes de om gikk bort.

– Det har vært sterke reaksjoner i Narvik på det som skjedde. De som jobber på sykehuset har ofte et stort kontaktnett. Det har vi sett til fulle denne helgen i et Narvik preget av dyp sorg, sier ordfører Karen Margrete Kuvaas til NTB.

LES OGSÅ: Tente lys for forulykkede kollegaer

Åpen kirke. Kirkerommet i Narvik ble åpnet fredag da det ble kjent at tre av de omkomne var sykehusansatte fra Narvik som hadde vært på ledersamling ved Universitetssykehuset i Tromsø da de forulykket i minibussen samme dag.

Inger Larsen (65), Tor Boye Eklund (56) og Wenche Astrid Hansen (44) ble alle minnet under gudstjenesten søndag. Det ble også Ola Henriksen (56) og sønnen Finn Lasse Henriksen (13) fra Melbu, som også forulykket i tragedien. Tvillingsøsteren og moren overlevde ulykken.

– Våre tanker går også til en hardt rammet familie og lokalsamfunn på Melbu. Det er to samfunn som er hardt rammet nå, sier Trond Laksaa til NTB. Han var prest på Melbu før han ble kapellan i Narvik.

LES OGSÅ: Åpne kirker etter biltragedie i Troms

Tragisk helg. Sammen med sykehusprest Mark Drogseth forrettet han under søndagens gudstjeneste i Narvik kirke. Her ble det framført en helt spesiell forbønn der de to legekollegene ved Narvik sykehus Ole Edvard Gabrielsen og John Martin Pedersen leste tekster og tente lys.

– Dette har vært en spesiell helg. En tragisk helg der vi alle er preget av sorgen over tapet av fem menneskeliv. Tre av dem som i Narvik har hatt en spesiell tjeneste med å hjelpe og ha omsorg for andre, er nå brått revet bort. Vi har følt maktesløshet, vrede og sinne for det som skjedde. Ulykken i Lavangsdalen den grå januardagen i 2011 er en langfredag i mange liv, sa Laksaa i sin preken.

LES OGSÅ: Fem omkom i trafikkulykke i Troms

Vil følge opp. Ordfører Karen Margrete Kuvaas sier seg glad for at kirken har vært åpen hele helgen og gitt et rom for fellesskap. Under hele helgen var fagfolk fra kommunens psykososiale kriseteam til stede for dem som trengte noen å snakke med.

– Kommunens kriseteam har gjort en stor innsats for de mange som er rammet av tragedien. Vi vet at det også kommer tunge stunder etter den første sjokkartede fasen der det er vanskelig å fatte det som har skjedd. Derfor er kommunen beredt til å følge opp alle som trenger det også over tid, sier ordføreren.

LES OGSÅ: Kleppa lover rask oppfølging av ulykkestiltak

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter