Nyheter

Åpne kirker etter biltragedie i Troms

Kirkene i Melbu og Narvik åpne lørdag. Minnestund i dag.

Prest Svein Becker var en av dem som lørdag snakket med venner, medelever, foreldre, sambygdinger og alt det andre Ola og Finn-Lasse Henriksen, to av de drepte fra Lavangsdalen, var for menneskene i sitt lokalsamfunn. For ham er det viktig å oppfordre folk til å komme sammen.

LES OGSÅ: Tente lys for forulykkede kollegaer

- La meg understreke ordene vi og sammen sa Becker etter møtet.

Ola og Finn-Lasse Henriksen var far og sønn fra Melbu. De tre andre omkomne var alle ansatte ved Narvik sykehus.

- For dette er noe vi skal igjennom sammen, det er ikke noe vi gjør alene. For oss i kirka og de andre som jobber med å være til hjelp i denne situasjonen er det derfor viktig å sørge for møteplasser og arenaer folk kan komme sammen på. For noen er det kirka som er naturlig, for andre er det for eksempel her på skolen som er det beste stedet, sier Becker ifølge avisen Tromsøs nettutgave.

LES OGSÅ: Far og sønn omkom - åpen kirke etter busstragedie

Samlingen skjedde i aulaen på Melbu skole.

- Vi ser at folk bryr seg. Og i tiden som kommer nå fremover er det viktig at vi har åpenhet om følelsene våre, at vi snakker med hverandre og at vi våger å spørre hvordan vi egentlig har det. Vi skal komme gjennom dette, vi skal ta oss av hverandre, sier Becker.

Også Narvik kirke var åpen lørdag.

Kirkens kapellan sier mange har benyttet seg av tilbudet.

– Først er det et stort sjokk, så går det gradvis opp for dem at et lite samfunn har mistet tre personer som de har et forhold til og er glade i, sier Trond Laksaa til NRK.

LES OGSÅ: Fem omkom

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter