Nyheter

Vil gjøre presteliv til TV-suksess

Kan menighetsliv bli tv-underholdning for inntil en million seere på en av de store rikskanalene?

Ja, mener Kirkerådet som i disse dager prøver å etablere et spleiselag for å få laget en fjernsynsserie fra norsk menighetsliv.

I et brev til Fornynings-, administrasjons- og kirkedepartementet (FAD) ber Kirkerådet om støtte på inntil to millioner kroner til produksjon av en TV-serie som omhandler presters hverdag.

Argumentet som brukes i søknaden er at en TV-serie kan bidra til å rekruttere flere prester til Den norske kirke.

Feelgood. Kirkerådet er kontaktet av produksjonsselskapet Seefood, som en ønsker å lage en «feelgood-dokumentarserie» med forskjellige prester fra hele landet.

I samarbeid med Den norske kirkes presteforening (PF) har Kirkerådet funnet fram til prester som kan være med i en slik serie, og ifølge brevet har produksjonsselskapet laget en såkalt pilot - en redigert miniutgave av programmet - med to av de anbefalte prestene.

Blir med. Presteforeningens leder Gunnar Mindestrømmen har sett miniutgaven og er begeistret for idéen. Prestenes fagforeningsleder signaliserer at foreningen vil bidra økonomisk i spleiselaget, der landets presteskoler også er invitert til å bidra med finansieringen.

Ifølge søknaden er Kirkerådet begeistret etter å ha sett piloten. Den er også vist til NRK og TV2 - «og begge steder har programforslaget blitt godt mottatt».

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter