Nyheter

– Tretthetsbrudd i hjul årsak til togavsporing

Over 40 til sykehus etter togulykke ved Kongsvinger.

Havarikommisjonen mener årsaken til togulykken ved Skotterud fredag kan være et tretthetsbrudd i det ene hjulsettet.
Den norske og svenske havarikommisjonen, samt kriminalteknikere fra Hedmark politidistrikt arbeidet på åstedet natt til lørdag.
– Den siste tilbakemeldingen er at de kan ha funnet årsaken til ulykken, og at det kan ha vært et tretthetsbrudd i det ene hjulsettet. Akslingen er tatt hånd om av Havarikommisjonen og vil bli undersøkt nærmere teknisk før en endelig konklusjon, sier politistasjonssjef Bjørn Berntsen i Kongsvinger.
Han sier at det ikke er noe som tyder på at det var noe feil med skinnegangen.
Lokomotivføreren har forklart at han kjente et rykk i toget noen minutter før det sporet av. Ferdskriveren er sendt til Sverige for undersøkelse.

LES MER: Minst 37 til sykehus etter togvelt

Ingen alvorlig skadd. I alt ble minst 40 passasjerer sendt til sykehus, men ingen ble alvorlig skadd da to vogner veltet og andre gikk av sporet. En seks år gammel gutt som ble sendt til Ullevål sykehus i Oslo, pådro seg moderate skader, meldte sykehuset like før midnatt natt til lørdag. Seks andre personer kom til Ullevål med lettere skader.
I tillegg ble 28 personer sendt til Sykehuset Innlandet i Kongsvinger. Fem personer ble sendt til sykehus i Arvika i Sverige.
Politistasjonssjef Berntsen sier at det vil komme en statusrapport om hvordan det går med disse senere lørdag. Han sier at de fleste av passasjerene som ble sendt til sykehuset i Kongsvinger, vil bli sendt hjem i løpet av lørdag.

LES MER: Togmangel kan gi NSB millionbot

Håper på trafikk mandag. Oppryddingsarbeidet skal settes i gang raskt, slik at togene kan passere ulykkesstedet så snart som mulig. Jernbaneverket håper strekningen kan åpnes mandag morgen.
Ulykkestoget, som tilhører det svenske togselskapet SJ, kjørte fra Oslo S klokken 15.49 fredag og var på vei til Stockholm med rundt 280 passasjerer da det sporet av 200 meter øst for Skotterud stasjon.
Meldingen om ulykken kom klokken 17.42.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter