Nyheter

Sjømannskirken på verdens største oljemesse

Deler ut gratis kaffe og vafler og snakker om Gud.

Verdens største oljemesse, ONS arrangeres i Stavanger denne uken. Årets tema er Energi for flere mennesker.

140.000 mennesker fra nesten 100 nasjoner besøker messen hvert år.

Sentral. På en av de mest sentrale plassene på utstillingsområdet finner vi en stand som skiller seg ut. Her har ikke kommunikasjonsrådgivere eller designere fått bruke mye tid og krefter. Sjømannskirkens stand er trolig den enkleste i Stavanger denne uken.

– Vi er de eneste som får lov å være her gratis. Vi ble spurt om vi kunne komme i 2000, og siden har vi vært her, sier områdeleder i Stavanger krets, Geir Myklebust.

I pluss. Mens oljeselskaper og leverandører til oljenæringen kjemper om oppmerksomheten og bruker mye penger denne uken, går Sjømannskirken i pluss på messen.

– Vi har vært så heldige at vi har gratis plass og sponsorer til kaffe, 250 liter vaffelrøre og syltetøy. I tillegg har vi frivillig kollekt, og går 50.000 kroner i pluss, sier Myklebust fornøyd.

Svært mange stopper når de kjenner lukten av kaffe og vafler. 25 frivillige er med på standen denne uken.

Kontakt. Mange av dem som jobber i «oljå» har hatt kontakt med Sjømannskirken. Enten gjennom kirkene i utlandet, gjennom en av de sju nordsjøprestene eller med en av de to prestene som er knyttet til supplybåtene.

Gunnar Mathisen er til vanlig nordsjøprest, men bruker denne uken på stand i Stavanger.

– Vi har fått en synlig plass, og ledelsen i ONS ønsker at vi skal være synlige. Det er veldig hyggelig at vi er ønsket her, sier han.

Både Myklebust og Mathisen er veldig glade for at de får være på ONS. Her får Sjømannskirken treffe gamle kjente og også knytte nye kontakter og presentere seg.

– Vi skal være en kirke som er der folk er. Vi har et stort arbeid i oljemiljøet, og her får vi vise dette, sier Mathisen.

– Trond Giske tok seg god tid her og hilste på alle frivillige på standen. Han var veldig tilstede og interessert. Det er hyggelig å få presentere seg for myndighetspersoner, sier Myklebust.

Den enkelte. Vel så viktig er det å møte den enkelte på messen.

– Mange kommer innom, tar seg en vaffel og en kopp med kaffe og slapper av litt. Her er det ikke noe mas om å kjøpe noe eller å forhandle kontrakter, men vi snakker om vanlige ting. Også om Gud og tro, sier Mathisen.

En mann kom direkte bort til standen og spurte:

– Jeg lurer litt på det med døden. Kan du hjelpe meg litt med det?

– Da oppleves det meningsfylt å være tilstede her som kirke, sier Mathisen.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter