Nyheter

UEFA viste ulovlig øl-reklame på Lerkendal

Rekame vist på storskjerm to ganger.

20 000 tilskuere fikk servert ulovlig alkoholreklame på storskjerm da Rosenborg møtte København FC på Lerkendal tirsdag kveld. Det skriver Blå Kors på sine nettsider.

Mediesjef Nils Heldal i Rosenborg forteller tat ansvaret for stadionreklamen i den aktuelle kampel lå hos det europeiske fotballforbundet UEFA.

- Rosenborg arrangerte ikke denne kampen. Det er UEFA som har det ansvaret. Foran kamper arrangert av UEFA rigger vi ned all stadionreklamen. Deretter overtar UEFA med sitt, forteller Heldal som selv ikke var klar over at UEFAs reklamepakke inneholdt reklame som ikke er i samsvar med norsk lovgivning.

- Rosenborgs holdning er klar. Ingen reklame som vises på Lerkendal skal stride mot norsk lov. Det er vår premiss. Men ansvaret er i denne saken UEFAs, understreker Heldal.

Om lag 20 000 trøndere og noen hundre dansker var på Lerkendal for å følge slaget om Norden sist tirsdag. På tribunen satt også Blå Kors informasjonskonsulent, skrive rnettsiden.

Reklamefilmen fra ølgiganten og Champions Leauge-sponsoren Heineken ble vist på de to storskjermene to ganger før kampstart. Den samme reklamen er også lagt ut på hjemmesidene til ølgiganten.

UEFAs presseansvarlige på Lerkendal, Dag Svinsås, sier til nettsiden at han rett og slett ikke klar over den ulovlige reklamen. Han sier at Heineken er en av UEFAs sponsorer, men at det har aldri vært vår mening å bidra med ulovlig alkoholreklame.

– I den forbindelse har vi fjernet reklameplakater som vanligvis står rundt banen. Det kommer ikke til å skje en gang til, og det ville heller ikke ha skjedd hvis jeg hadde vært klar over det på forhånd, sier Dag Svinsås.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter