Nyheter

Prest fratatt barna – fikk dem igjen

Barnevernets hastevedtak mot sex-siktet prest opphevet.

En prest i Øst-Finnmark ble i april siktet for å ha sendt SMS med seksuelt krenkende innhold til sin egen datter. Barnevernet i hjemkommunen besluttet samtidig å ta barna fra familien. Dette akuttvedtaket ble anket, og Fylkesnemnda har nå gjort om vedtaket, skriver avisa skriver Finnmarken.

Fylkesnemndas vedtak innebærer ikke at saken er endelig avgjort, men at familien får beholde barna inntil videre.

Uavhengig av Fylkesnemndas og barnevernets behandling, skal politiet i løpet av de nærmeste ukene avgjøre om det skal tas ut tiltale mot den siktede presten.

Bekymringsmelding. En bekymringsmelding fra barnevernet førte til at politiet pågrep presten. Han ble siktet for seksuelt krenkende adferd overfor sin egen datter, og prestens ektefelle ble samtidig siktet etter den såkalte familievoldparagrafen i straffeloven. De ble løslatt etter avhør. Ingen av dem erkjenner straffskyld. Presten har vært sykmeldt siden politiet siktet ham, skriver Finnmarken

Støtte. Lokalavisen har vært i kontakt med flere slektninger av presten, som understreker at det betyr mye for dem at Fylkesnemnda har opphevet barnevernets vedtak. En ev slektningene mener nemndas beslutning må betraktes som en uoffisiell frikjennelse. I tillegg til slektninger, har også venner og kolleger gitt presten og resten av familien verdifull støtte i den vanskelige tiden, påpeker en slektning.

Les mer om mer disse temaene:

Morten Sjølli

Morten Sjølli

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter