Nyheter

– Ville ikke skape splid

May Britt Weierud ombestemte seg og tok Åge Åleskjær i hånden.

– Jeg står for det jeg har sagt. Åleskjærs uttalelser om alkohol gjør vondt. Men jeg ville ikke skape splid - som kristne skal vi stå sammen og ikke skape partier.

May Britt Weierud fikk stor oppmerksomhet da hun gikk ut med hard kritikk mot pastor Åge Åleskjærs liberale holdning til alkohol. Hun annonserte at hun ville avstå fra møtet hvor Åleskjær skulle tale under Evangeliestenterets landsstevne på Østerbo. Da Vårt Land ringte henne kort tid før møtet, bekreftet hun at hun skulle holde seg unna.

Les mer: – Jeg drar på harrytur mens Åge preker

Vanskelig situasjon. Weierud følte imidlertid hele saken skapte en unødvendig personlig «vendetta» mellom henne og Åleskjær.

– Dette skremte meg veldig. Jeg kjenner ham jo ikke en gang. Til slutt gikk jeg bort til Åleskjær etter møtet og tok ham i hånden. Jeg sa til ham: «Du er en bror i Herren, men når det gjelder alkohol, synes jeg ikke du skal uttale deg. Slikt hører ikke hjemme på talerstolen».

Weierud dro ikke til Svinesund, som hun hadde nevnt, men sto likevel utenfor da Åleskjær skulle tale.

– Det var jeg klar på. Og det ble veldig lagt merke til under stevnet, fordi jeg alltid har stått på plattformen helt fremme. Men jeg følte meg uvel og fikk behov for å rive ned dette konfliktbildet av meg og Åleskjær, forteller hun.

Les mer: Eks-rusavhengig boikotter Åleskjær

Ikke lest avisen. Åleskjær, som selv er pastor i Oslo Kristne Senter, sier til Vårt Land at det ble en svært hyggelig prat mellom ham og Weierud.

– Jeg hadde ikke lest avisen selv, så jeg var ikke klar over hva som hadde kommet ut. Men jeg forsto at det var viktig for henne å få oppklart eventuelle misforståelser, sier Åleskjær, og understreker at han synes det er flott at folk velger å avstå totalt fra alkohol.

– Dette er ingen kampsak for meg. Jeg har undersøkt dette nøye, og i Bibelen finner man minst ti gode grunner til totalavholdenhet. Samtidig står det også mye om hvordan for eksempel vin er en del av Guds skaperverk. Her får man problemer med bibeltolkningen, forklarer han.

Positiv til utfallet. Weierud har fått enorm respons etter intervjuet i Vårt Land. Hun er overveldet over den moralske støtten, og bortsett fra oppslaget om boikotting av Åleskjær, er hun svært positiv til at et slikt tema settes på dagsorden.

– Jeg håper virkelig at pastorene går i seg selv og tar problematikken rundt bruk av alkohol alvorlig, sier hun.

Og da Weierud kom hjem fra landsstevnet mandag kveld, ba hun til Gud om et trøstende ord.

Jeg slo tilfeldig opp på 1. korinterbrev, vers 10. Jeg husker ikke hva som stod der, men jeg kan love deg at det gav meg ro i hjertet!

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter