Nyheter

To pastorer skutt i Pakistan

Spenningen mellom kristne og muslimer i Faisalabad stiger.

Brødrene Rashid (34) og Sajid (24) Emmanuel ble skutt og drept av maskerte menn i det de forlot rettslokalene i Faisalabad mandag. En politimann ble skadet i angrepet før gjerningsmennene flyktet fra stedet.

Pastorene var inne til avhør etter at de ble anklaget for blasfemi tidligere denne måneden. Ifølge anklagene skal brødrene Emmanuel ha laget og distribuert et flygeblad med blasfemiske påstander mot profeten Muhammed. I Pakistan kvalifiserer dette til dødsstraff.

Falske. Shahbaz Bhatti, Pakistans minister for minoritetsspørsmål, innrømmet at det er stor sannsynlighet for at anklagene var falske.

– Personlig tror jeg ikke at noen som skriver noe nedsettende om Muhammed vil underskrive med fullt navn. Det ligger noe personlig bak dette, sier han.

– Dette ser ut til å være en konspirasjon mot den freden og religiøse harmonien som hersker i Faisalabad.

Steinkasting. Lokale menneskerettighetsorganisasjoner krever nå at blasfemiloven må endres.

– Det er uforståelig at politiet som eskorterte dem ut av rettssalen ikke klarte å beskytte dem, sier Nasir Saeed fra Centre for Legal Aid and Assistance (CLAAS),

– Deres død gjør oss enda mer bekymret for sikkerheten for andre kristne som er anklaget for blasfemi.

Drapene har ført til økt spenning mellom kristne og muslimer i området. Minst 10 personer ble skadet etter at steinkasting og opprør brøt ut i den kristne bydelen etter mordene.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter