Nyheter

Svensk bymisjon tigger Stoltenberg om penger

«Kan du avse en hundrings for de hjemløse i Stockholm?»

«Kjære rike nabo. I Sverige har vi et problem. Vi har ikke råd til å ta vare på våre egne folk lengre. Kan du avse en hundrings for de hjemløse i Stockholm?».

Slik starter den ene av to nye reklamefilmer fra Stockholms Stadsmission, som fra og med går sendes på alle kommersielle tv-kanaler i Sverige. I filmene vises et brev som stemples og sendes til statsminister Jens Stoltenberg, hvor svenskene ber om 300 millioner kroner i hjelp.

«Verken politikere, næringslivsledere eller det svenske folket gjør tilstrekkelig for å løse problemet. Byens hjemløse har ikke råd til å vente», fortsetter Yvonne Borg, kommunikasjonssjef for Stockholms Stadsmission og frontfigur i reklamefilmen.

Og innimellom klippene vises glade, bekymringsløse svensker som vasser i penger og skåler med sine glass.

LES OGSÅ: Kirkens Bymisjon liker narko-rapport

Kritiserer politikerne. Den nye kampanjen skal vekke oppmerksomhet mot Sveriges manglende politiske tiltak for landets hjemløse. Og de 300 millioner kronene fra Stoltenberg skal kunne dekke Stadsmissionens nye prosjekt, inspirert av den amerikanske modellen «Housing First». Også Norge har adoptert modellen, som forutsetter at bolig er en menneskelig rettighet som ikke skal betinges.

– Pengene skal muliggjøre en utvikling av prosjektet også i Sverige. Det skal være mulig å motvirke hjemløshet med en fungerende politikk, sier Borg i en pressemelding.

LES OGSÅ: Kirke hjelper hjemløse får naboklager

Den nye rapporten «Hemlös 2010» gransker Sveriges offentlige innsats mot hjemløshet, og påpeker at de politiske tiltakene ikke har gitt resultat.

– Parallelt med tv-kampanjen vil bruke andre kanaler for å sette Sveriges hjemløse på agendaen, sier Borg.
Reklamefilmene vises på TV3, TV4 og Kanal 5 resten av juli, og er også tilgjengelig på [http://www.youtube.com/watch?v=0KSG_MmGno4 YouTube].

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter