Nyheter

Heitmann om Åsland: – Beklagelig med splittet styre i NLM.

Åsland takker for tilliten, Heitmann mener han burde fått samlet hovedstyre i kallet.

Øyvind Åsland overtar som ny generalsekretær i Norsk Luthersk Misjonssamband 1. september 2010.

– Jeg ser fram til å ta fatt, sier Åsland som er 39 år gammel og har syv års misjonærerfaring fra Kenya i en pressemelding.

Åsland stiller i nettmøte på vl.no fredag kl 12. Du kan allerede nå stille ham spørsmål.

LES OGSÅ: Åsland blir ny generealsekretær i NLM

Hornnes. Åsland kommer fra Hornnes i Aust-Agder, er gift og har tre barn. Han har fireårig misjonærutdannelse ved Fjellhaug Misjonsskole og en mastergrad i Missiologi fra Nairobi Evangelical Graduate School of Theology.

SI DIN MENING PÅ VERDIDEBATT: Er Åsland rette mann for NLM?

Hovedstyret vedtok å kalle Åsland til stillingen på sitt møte midt i juni. Vedtaket ble gjort med fire mot tre stemmer.

– Det ville nok ha vært en fordel om vedtaket var enstemmig. Men jeg vil vektlegge at uenigheten skyldes at det var flere gode kandidater til denne viktige posisjonen. Når kallet så gikk til Åsland, og han svarte ja, vil jeg understreke at han vil ha et samlet hovedstyre bak seg, sier Lars Gaute Jøssang, formann i hovedstyret i en pressemelding.

– Muligheter. Øyvind Åsland har vært ansatt ved hovedkontoret til NLM siden 2005. Han startet opp som regionleder for Øst-Afrika og har vært leder for avdelingen NLM Utland siden årsskiftet.

– Jeg forlater en meget interessant stilling der ytremisjon har stått i sentrum. NLM har store muligheter til å nå mennesker både i vårt eget land og på våre misjonsfelt med evangeliet. Derfor er det viktig for meg å være en del av dette arbeidet, sier Åsland.

Normisjon hilser. Åsland får hilsen fra Normisjons fungerende generalsekretær Svein Granerud som gratulerer.

Han skal lede en organisasjon med et sterkt og mangfoldig hjemmearbeid og et omfattende misjonsarbeid i tre verdensdeler. NLM er både tradisjonstungt og nytenkende, med rom for friske meningsutvekslinger om strategi og arbeidsformer. Ikke minst står det respekt av den frimodige lærebevissthet som profilerer organisasjonen. soer Granrud i en pressemelding.

Interessert. – Normisjon har nære og gode relasjoner til Misjonssambandet, og følger interessert med i det som skjer i organisasjonen. Som generalsekretær vil Åsland møte den utfordringen det er å opptre samlende samtidig som han skal stake ut kurs i en tid hvor det på mange områder kreves nye løsninger. Han må omgi seg med ledere som både representerer bredde i kompetanse og en nødvendig mangfold i strategisk tilnærming. Vi står overfor mange av de samme utfordringer i Normisjon, og vi ser fram til fortsatt samarbeid og fruktbare relasjoner, sier Granerud.

Ikke dramatisk. Generalsekretær i Det Norske Misjonsselskap, Kjetil Aano, hiver seg også med på gratulasjonsbølgen, og ser ingen betenkeligheter med at styret var såpass splittet i ansettelsen.

– Jeg kjenner Åsland godt gjennom samarbeid det siste året, og synes han gir et sympatisk og positivt inntrykk. At styret har ulike synspunkt tror jeg er et uttrykk for at det er mange gode lederkandidatene. Jeg ser det ikke som noe dramatisk, poengterer Aano.

Skeptisk. Hodejeger Jan H. heitmann deler imidlertid ikke den samme begeistringen. Som daglig leder for hodejegerfirmaet Heitmann pluss har han lang erfaring med rekruttering av ledere til verdibaserte organisasjoner og institusjoner.

– Jeg får bare gratulere, men synes det er beklagelig at ikke et samlet hovedstyre står bak ansettelsen. At en leder ikke har et samlet våpen bak seg, er alltid uheldig, påpeker Heitmann.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter