Nyheter

Åsland blir ny generalsekretær i NLM

Øyvind Åsland (38) blir den nye topplederen i Norsk Luthersk Misjonssamband.

NLM offentliggjorde denne beslutningen tirsdag formiddag. Åsland er i dag leder av NLM Utland, og blir Ola Tulluans etterfølger.

Delt hovedstyre. Hovedstyret var delt i spørsmålet om hvem som burde bli ny general. Fire av medlemmene støttet Åslands kandidatur, mens tre helst ville ha forsamlingsleder Øystein Engås fra Ålesund.

Øyvind Åsland ble i november 2009 ansatt som ny leder av NLM Utland, med totalansvar for Misjonssambandets arbeid utenfor Norges grenser.

VERDIDEBATT.NO: Er Øyvind Åsland rett mann for toppjobben i NLM?

Tradisjonell. Da han fikk denne jobben, svarte Åsland dette på Vårt Lands spørsmål om hans bakgrunn:

– Jeg har en nokså tradisjonell NLM-bakgrunn: Fireårig misjonærutdannelse ved Fjellhaug Misjonsskole og en mastergrad i missiologi fra Nairobi Evangelical Graduate School of Theology. I sju år var jeg misjonær i Kenya, og siden 2005 har jeg vært regionleder for Etiopia, Kenya og Tanzania.

Sørlending. Øyvind Åsland er gift med Reidun, og sammen har de tre barn. Han kommer fra Hornnes i Aust-Agder.

Aasland har helt fra den tidlige barndom vært en del av Misjonssambandet. Hans far, Odd Syvert Åsland, var i sin tid hovedstyremedlem i organisasjonen.

Øyvind Åsland har brent særlig for ytremisjon og muslimarbeid. Han blir karakterisert som en «ortodoks NLM-er», med sterk og klar lederstil og tydelige meninger.

LES OGSÅ:

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter