Nyheter

Må vente i to uker

Rettens avgjørelse trekker ut.

Jamshid Naimi håpet å få bli i Norge i påvente av rettsbehandling om konvertering. Tirsdag var saken ferdig hos Byfogden i Oslo, men den afghanske asylsøkeren får ikke svar før i slutten av juni.

Naimi ble ikke pågrepet etter at saken var ferdig, og er midlertidig fri, opplyser advokaten hans, Arild Humlen.

Ingen avgjørelse. Byfogden skal avgjøre om Jamshid skal kastes ut av Norge mens han venter på om asylsaken hans skal behandles på nytt av Utlendingsnemnda.

– Det har ikke skjedd noe som gjør at saken står svakere, sier advokat Humlen.

Naimi har vært i retten for å få en såkalt midlertidig forføyning mot utkastelse. Det vil si at han ikke kan kastes ut av landet før asylsaken hanse er vurdert på nytt.

I august 2009 gikk de afghanske brødrene Jamshid og Mahsi Naimi i kirkeasyl i Fjellhamar kirke, da de hørte at de skulle kastes ut av landet.

Forskjellsbehandling. Vårt Land har tidligere fortalt historien til brødrene Jamshid og Mahsi Naimi:

Mahsi er blitt trodd av Utlendingsnemnda (UNE) på at han har konvertert til kristendommen og skal få sin sak behandlet på nytt. Jamshid ble ikke trodd av UNE og fikk ikke ny behandling.

Derfor risikerer han utkastelse fra Norge etter at han i vår ble arrestert for å sone en promilledom. Naimis advokat, Arild Humlen, tok ut stevning mot staten for å få en rettslig høring av spørsmålet.

Saken om forføyning mot utkastelse skulle vært behandlet for flere uker siden, men ble utsatt. Humlen gikk til nemlig til retten med at nemndslederen i UNE skulle møte hos Byfogden i Oslo. Dette fikk han medhold i, og nemndslederen måtte forklare vedtaket for retten.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter