Nyheter

Løper seg lykkelig for misjonen

Denne uken skal Per Audun Heskestad løpe over 200 kilometer i strekk.

Etterpå kommer han til å være kvalm, lykkelig og tre kilo lettere.

Det begynte med at noen naboer maste om at om han måtte bli med i det lokale løpelaget. Torsdag løper han for Norge i VM i ultraløp. Heskestad hadde passert 40 da han begynte på idrettskarrieren.

– Jeg har alltid vært et friluftsmenneske, men drev aldri med idrett i ungdommen, sier han.

Midtveis i 40-åra tok han steget fra små, lokale konkurranser på fem og ti kilometer til sin første halvmaraton.

– Det var slitsomt. Jeg husker lite av de siste kilometerne, forteller han.

Men to år etter kom maratondebuten, og i 2006 var han forlengst bitt av basillen. Det viste seg at den lette, lave kroppen var som skapt for lange løp, og 42 kilometer begynte å bli i korteste laget.

De siste årene har Heskestad vært ultraløper.

– Jeg fant ut at det var en type løp som passet meg bedre, sier han.

I denne friidrettsøvelsen løpes det seks, tolv eller 24 timer. Det gjelder å løpe lengst mulig i løpet av den tilmålte tiden.

Målet var å løpe 50 kilometer på seks timer, da han stilte opp i sitt første ultraløp for fire år siden. Heskestad klarte 65. Året etter doblet han til tolv timer og endte på 3. plass i et løp på Bislett i Oslo.

Les hele intervjuet i papiravisen tirsdag.