Nyheter

DagenMagazinets første kvinnelige redaktør

– På tide, sier sjefredaktør Selbekk.

Kari Fure ble mandag konstituert som redaktør med personalansvar i DagenMagazinet.

Redaktør Johannes Kleppa leverer i dag sin oppsigelse, men han gjorde det ifølge Selbekk før helgen klart at han ikke ville ta med seg personal- og debattansvaret i oppsigelsesperioden.

Dermed ble journalist Kari Fure (44) konstituert som den første kvinne med redaktørtittel i DagenMagazinets 91-årige historie. Journalist Tarjei Gilje (29) ble konstituert som debattredaktør. Konstitueringene ble gjort kjent i redaksjonen mandag.

– De er to utmerkede personer som vil bidra til å gjøre DagenMagazinet til en enda bedre avis, og de er modne for større oppgaver, sier Selbekk til Vårt Land.

Viktig signal. – Er det et bevisst valg å konstituere DagenMagazinets første kvinnelige redaktør?

– Det er et viktig signal. Men hun er ikke valgt fordi hun er kvinne, men fordi hun er meget dyktig og godt likt, sier Selbekk.

Fure sier det er viktig med kristne kvinnelige forbilder, ikke minst i konservative kretser hvor det fremdeles er mange mannlige ledere.

Savner synlige kvinner. – Spesielt i miljø som har DagenMagazinets syn på tjenestedeling (et prinsipp om at mannen har det teologiske læreansvaret, red.anm.) er det viktig at også kvinner er synlige og at man oppmuntrer kvinner til å bruke evner og nådegaver. DagenMagazinet har vært et sted hvor kvinner i redaksjonen har fått utfordringer og ansvar, og jeg mener avisen har vært et forbilde. Ser man rundt seg i det konservative Kristen-Norge, er det ikke mange synlige kvinner. Det er et savn for mange. Det er mange dyktige kvinner. Det er ingen motsetning mellom det og tjenestedelingen, sier hun.

– Vil du være en synlig redaktør utad?

– Det er det for tidlig å si noe om.

Fure skal fortsatt ha ansvar for sitt spesialområde, som er religionsfrihet og forfulgte kristne.

Lederskribenter. Både Fure og Gilje skal gå inn i turnus på å skrive lederartikler, sammen med Vebjørn Selbekk og de avtroppende redaktørene Kleppa og Odd Sverre Hove.

Fure har vært i DagenMagazinet i elleve år, og før det var hun i Os- og Fusaposten, avisa Hordaland på Voss og Gula Tidend. Hun har hovedfag i sammenlignende politikk og har studert menneskerettigheter ved Høgskolen i Drammen. Hun er medlem i Bergens Indremisjon, og har tidligere vært menighetsrådsleder i Loddefjord menighet i Den norske kirke. Hun er fremdeles medlem i Den norske kirke.

Gilje har bachelor i sammenlignende politikk og mastergrad i kristendom. I 2007 var han redaksjonssjef i Magazinet, og var fungerende sjefredaktør i bladet når Vebjørn Selbekk var borte. Han er medlem i eldsterådet i den frittstående karismatiske menigheten Kristkirken hvor han også tidligere har vært ungdomsleder.

«Dagen». Det er store omveltninger i DagenMagazinet etter en dramatisk generalforsamling i mars. Sjefredaktør Odd Sverre Hove gikk av 1. mai. Da styret onsdag i forrige uke bestemte seg for å konstituere samfunnsredaktør Vebjørn Selbekk som ny sjefredaktør, gjorde redaktør Johannes Kleppa det klart at han sier opp.

På sin første dag som konstituert sjefredaktør varsler Selbekk på lederplass i mandagens DagenMagazinet at han ønsker å gå tilbake til Dagen-navnet på avisen. Siden fusjonen mellom Dagen og Magazinet i 2008, har avisen hatt begges navn.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter