Nyheter

Britisk holocaustfornekter bøtelagt i Tyskland

80.000 kroner kostet holocaustfornektelsen.

En britisk katolsk biskop er idømt 80.000 kroner i bot av en tysk domstol for offentlig å ha benektet at seks millioner jøder ble drept i nazistenes gasskamre.

Biskop Richard Williamson var ikke selv til stede i rettssalen i Regensburg i Sør-Tyskland, men var representert av en tysk advokat. En ultrakonservativ, katolsk gruppe hadde på forhånd gitt biskopen ordre om ikke å uttale seg offentlig.

Han ble tidligere i år ilagt en bot på 12.000 euro eller vel 95.000 kroner etter at han i et fjernsynsintervju i fjor hevdet at «bare» mellom 200.000 og 300.000 jøder ble drept i nazityske konsentrasjonsleirer. Han sa også at det ikke fantes gasskamre i disse leirene.

– Dommeren som leder saken, må nå avklare om denne straffen, som ble gitt i form av 120 dagbøter på 100 euro hver, sto i samsvar med lovbruddet, skrev avisen Millerbayerische Nachrichten fredag. Williamson har nektet å betale bøtene.

Den nå 70 år gamle biskopen ble sammen med tre andre biskoper i 1988 lyst i bann av daværende pave Johannes Paul II. Bannlysingen ble i januar i fjor opphevet av Johannes Pauls etterfølger, Benedikt XVI.

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter