Nyheter

Veldig rolig påske – så langt

Starten på påskeferien har vært svært stille. Dårlig vær skremmer turistene fra fjellet.

Røde Kors melder om liten utfart og få skader de første påskedagene. Så langt har organisasjonen deltatt i 61 aksjoner, fem av disse var søk etter savnede. To personer er reddet ut av skred, mens 54 personer er hentet med skuter på grunn av skader.

Færre skadde. Påsken har altså vært stille og rolig hittil.

– Så langt har vi behandlet 185 skader, og veldig mange av tilfellene var bruddskader. I fjor på denne tiden hadde vi behandlet 298 skader, sier vaktleder Lars Otto Laukvik ved den nasjonale informasjonssentralen til Røde Kors på Gol til NTB.

Laukvik tror været er grunnen til den rolige påskestarten.

– I Sør-Norge meldes det om liten utfart, men vi regner med at dette tar seg opp. Nord for Steinkjer er det fint vær, sier Laukvik.

Røde Kors ligger i hardtrening hele året som del av forberedelsen til påskeferien. Fra og med onsdag har organisasjonen 219 vaktstasjoner på fjellet og nesten 2.000 personer i beredskap.

– Flinke skiløpere. Norsk Folkehjelp følger også med på påsketrafikken.

– Folk er flinke og tar sine forholdsregler når de skal ut på tur. De følger med på vær og vind og tar sikkerheten på alvor, sier vaktleder Ronny Frantzen i opplysningssentralen

Folkehjelpa har så langt i påsken kun hatt noen mindre pasientoppdrag til og fra skiløyper og hytter, i tillegg til et par skred og en leteaksjon.

Fjellvett. – Det virker som om det er mindre små hendelser så langt. Men vi har hatt et par større hendelser i år enn det vi hadde i fjor, sier Frantzen som kommer med råd til de skiglade:

– Forhold deg til Fjellvettreglene og pakk nok utstyr til turen. Dra ut og kos deg med familien. Nyt været! (©NTB)

Les mer om mer disse temaene:

NTB Nyheter

NTB nyheter

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter