Nyheter

Telenor nekter SMS-er for Haiti

Bergensgutter startet SMS-innsamling selv.

Etter jordskjelvkatastrofen på Haiti er det samlet inn nærmere 40 millioner dollar på sms i USA. Gisle Birkeland og Rahim Nicolay Ali ville gjøre det samme i Norge, men Telenor sa nei. Fredag møtte Birkeland og Ali utviklingsminister Erik Solheim for å be ham om hjelp til å overtale teleselskapene.

Uten grunn. - Det ironiske er at du kan bruke mobilen til masse rart, som å sende en stemme til Melodi Grand Prix eller Idol. Men du får ikke gi penger til nødhjelp, sier Ali.

De to fant ut at teleselskapene har en avtale som konstaterer at det ikke er lov å samle inn penger til ideelle formål på SMS. Etter ringerunder til norske teleselskap, fikk de opplyst at Telenor uten videre begrunnelse har nektet å åpne for å samle inn penger til ideelle formål. Avtalen forplikter alle teleselskapene, og de mindre selskapene måtte bøye seg for Telenor.

Solheim støtter. Birkeland og Ali er fornøyde med det utviklingsministeren sa under møtet med dem.

- Det gikk over all forventning. Solheim sa at han gjerne vil ha på plass løsningen og at det bare er snakk om tid før det skjer, forteller Ali.

Også Danmark, Sverige, Frankrike, Belgia og Italia har forsøkt SMS-innsamling med hell.

Birkeland og Ali lot seg ikke stoppe av teleselskapene. I samarbeid med et webutviklingsfirma har de utviklet nettsiden www.haiti.no. Der kan du sende inn en mms eller sms og legge inn et bilde av deg selv. Da gir du automatisk 20 kroner til arbeidet Kirkens Nødhjelp, Frelsesarmeen og Plan Norge har på Haiti.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter