Nyheter

Kirke hjelper hjemløse får naboklager

Folket som bor i et boligstrøk i Phoenix, USA, mener den lokale metodistkirka bryter den lokale reguleringsplanen.

Crossroads United Methodist Church holder til i Phoenix en storby i den sørvestlige delstaten Arizona i USA. Hver lørdag morgen samler hjemløse seg ved kirka for å få servert pannekaker, pølser, eggerøre og en preken.

Men de som bor i nærheten er ikke fornøyd med kirkas veldedighet og mener at de hjemløse utgjør en fare for nabolaget. De viser blant annet til en sak hvor en hjemløs ble tatt med barnepornografi.

Etter naboklagene kommanderte byens myndighetene metodistkirka til å slutte med lørdagsfrokosten, og viste til den lokale reguleringsplanen. Dette skriver nyhetsbyrået Associated Press (AP).

I retten. Nå er saken kommet til retten, hvor kirka hevder at bymyndighetene overtrer den grunnlovsfestede amerikanske retten til religionsfrihet, og en føderal lov fra år 2000 som beskytter religiøse grupper fra nettopp slike lokale reguleringslover.

Vi prøver bare å ta vare på sultne mennesker og ønsker å hjelpe naboene våre, sier pastor Dottie Escobedo-Frank.

God jobb. De lokale myndighetene sier at de mener kirka gjør en god jobb. Men mener at å drive et veldedig gatekjøkken slik de gjør, er et brudd på reguleringsplanen. Ifølge AP holder kirka til i ei travel gate, og har mange naboboliger med velfriserte plener.

I flere andre byer har det vært lignende konflikter. Kevin Theriot, fra Alliance Defense Fund en gruppe som hjelper kristne som føler religionsfriheten sin brutt sier:

Bymyndighetene angriper ofte tilstelninger som hjelper de hjemløse fordi de ønsker at de ikke skal bli sett. Min gjetning er at om kirka ville servert pannekaker til personer fra nabolaget som hadde et hjem, ville ingen hatt et problem med det.

LES OGSÅ: Politi storma metodistkyrkje

Busser. Naboenes advokat sier at det største problemet er at kirka busser inn hjemløse fra et fattig nabolag i nærheten, og at noen av disse skal ha urinert i hager, og brutt seg inn i biler.

Hjemløse Robert Oswald sier til AP at kirka har hjulpet ham til å holde seg unna dop og alkohol de siste årene.

Naboene burde komme ned her og finne ut hvem vi virkelig er, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

Jarle Sanden

Jarle er papirsjef i Vårt Lands publiseringsavdeling

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter