Nyheter

Paven krever hoderulling?

Irske kirketopper møter paven. Resultatet kan bli bispeavgang i Limerick.

Den «smertefulle situasjonen for kirken i Irland» er ifølge Irish Times tema for møtet, som holdes i Roma i morgentimene fredag. Irske deltakere i møtet er erkebiskopen av Dublin, Diarmuid Martin og kardinal Sean Brady.

Ifølge avisen vil de to kirkelederne formidle det «irske raseriet» til paven.

Saken har høy status i Vatikanet. Det viser listen over øvrige deltakere i møtet, hvor hele fem kardinaler og den pavelige nuntius til Irland deltar.

2002. Observatører sammenligner møtet med situasjonen som oppstod da amerikanske biskoper reiste til Roma for å informere daværende pave Johannes Paul II om overgrepsskandelene i Den katolske kirke i USA. Etter dette møtet i 2002 kom paven med en sterk fordømmelse av handlingene begått av katolske prester.

LES OGSÅ: Prester kjente til overgrep mot barn

Rapport. Bakgrunnen for fredagens prestisjetunge møte i Roma er Murphy-rapporten, som ikke bare påviser omfattende overgrep begått i katolske institusjoner, men som også avdekker hvordan kirken og dens ledere priorerte kirkens gode navn og rykte på bekostning av barns rettssikkerhet.

LES OGSÅ:Moderkirken skjulte barnemishandling

Hoderulling? Den siste tiden har det vært et sterkt press på biskopen av Limerick, Don Murray. Han er en av mange kirkeledere som beskyldes for unnfallenhet overfor overgripere, og irsk presse antyder at både Murrays og en rekke andres hoder kommer til å rulle i etterkant av møtet i Roma.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter