Nyheter

Biskopene synger med Hank von Helvete

Skal akkompagnere Turbonegers vokalist i Operaen.

Hank von Helvete (Hans Erik Husby) har tidligere stått halvnaken på all verdens scener med bandet sitt Turboneger. Nå står Husby til daglig på scenen i Det norske teateret i tittelrollen i Jesus Christ Superstar. Norges 11 biskoper er mer vante med salmer og liturgi fra alteret i våre kirker.

Operaen. På lørdag forenes de i sang i kamp for klimaet. Husby skal synge en sang fra musikalen Jesus Christ Superstar. Biskopene skal da akkompagnere ham med «Kyrie Eleison». Hele forestillingen, som også inkluderer politikere og andre artister, sendes lørdag kveld på TV2.

LES OGSÅ: Vil rocke ved folks Jesus-bilde

Christofer Solbakken, generalsekretær for Bispemøtet i Den norske kirke, sier at forestillingen skjer før klimaseilasen biskopene skal være med på drar avgårde mot Danmark.

Nordisk Film som lager programmet, synes det var et interessant poeng å få med biskopene i forestillingen. Og tekstlig passer sangen til Husby og biskopene sammen og det skaper en interessant dynamikk, sier Solbakken.

Husby, eller Hank von Helvete som artistnavnet i Turboneger er, er en kontroversiell person, blant annet i forhold til hans scientologi-tilknytning. Det tar ikke biskopene stilling til i denne settingen, sier Solbakken.

LES OGSÅ: Biskopene lanserer klimakalender på nett

Intervju. Biskop i Sør-Hålogaland, Tor B. Jørgensen, er en av de mest klimaforkjempende biskopene. Han sier han ikke har så mye sangerfaring foruten liturgisk sang.

Jeg har ikke vært god nok til å være med i et kor, men vi har diskutert og vurdert dette og funnet ut at det skjer på en forsvarlig måte.

Jørgensen skal synge Kyrie Eleison sammen med de ti andre biskoper, men det er ikke det som er det viktigste for han under konserten:

Med mine øyne er det viktigere at vi biskoper får gi uttrykk for vårt engasjement ved at det blir et kort intervju med oss, sier han.

Les mer om mer disse temaene:

Jarle Sanden

Jarle er papirsjef i Vårt Lands publiseringsavdeling

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter