Nyheter

Nesten frelst

Forfatter Olaug Nilsen har visst nesten blitt frelst av Sigvart Dagsland og har skrevet bok om det, skriver Anne Grete Listrøm i andakten.

I dag leser vi en del av forsvarstalen Paulus holdt for kong Agrippa og sistnevnte ble altså nesten frelst av Paulus.

Paulus er sterk og klar, tydelig og frimodig, selv om han på alle vis er på fremmed grunn og i mildt sagt fientdlige omgivelser.

Alt jeg ikke er, når jeg er tvunget (for her må jeg faktisk tvinges) ut på fremmed grunn.

Å være noenlunde tydelig og imøtekommende synes jeg er vanskelig når jeg ikke er i min egen trygghets-sone (kirken).

Som for eksempel når jeg nylig skulle fronte Den norske kirke på en Alternativmesse. Stedet hvor healere, klarsynte, medier og chakra-rensere finner hverandre. Og finner meg.

Forskremt i en krok, bak keltiske bønner og kristuskransen, med rundsnipp og meget vaklende selvfølelse når det gjelder å nå fram i denne settingen. En ulidelig stusselig troens forsvarer. Å gå i forsvar jeg forbinder i grunn ikke mye godt med det.

Så da blir det vel ofte sånn at jeg heller velger å være sammen med de som mener og tror omtrent det samme som meg... Dessverre. Derfor har jeg alt å lære av Paulus i dag.

Men å kunne, som han, være tydelig på sitt, behandle sin samtalepartner med respekt og kjærlighet, og på denne måten skape ny innsikt for vedkommende, det er jo helt fantastisk.

Jeg ønsker meg ikke lenker eller så bastante motstandere som kong Agrippa.

Men mot til å bevege meg ut av mine trygge steder, og visdom og innskt til å bidra inn i gode samtaler på fremmed grunn det ønsker jeg meg!

Apg 26,19-23

Anne Grete Listrøm er prest i Tangen menighet i Drammen

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter