Nyheter

Trykkfeil kan koste 800.000

En mystisk trykkfeil kan ha kostet økonomisk pressede Evangeliesenteret 800.000 kroner i gaveinntekter.

I oktoberutgaven av Evangeliesenterets blad Ennå er det håp, falt det ut en null på KID-nummeret på gavekupongen'''''. Siden 2.500 av bladets 32.000 abonnenter benytter dette som fast betalingsmåte, anslår en fortvilet redaktør Bjørn Gjellum at de kan ha gått glipp av så mye som 800.000 i gaveinntekter.

Sårbart. Feilen ligger hos trykkeriet som trykket kupongen, men de har ennå ikke funnet ut hva som har skjedd, sier Gjellum som er blitt nedringt av fortvilte givere.

Det går vel an å gi gaver til Evangeliesenteret uten å bruke KID-nummer?

Ja, og mange gjør dét. Men vi har oppfordret folk til å bruke denne betalingsmåten, siden det sparer oss for store administrative utgifter, så det er veldig sårbart når det svikter.

Tar på seg skylda. Hva gjør dere videre med saken?

Vi må se om trykkeriet finner ut noe, men noen må bære ansvaret for dette. Det er helt klart.

IT-sjef Birger Tverfjell i Akershus Reklameteam som har laget brosjyren så lå i bladet, sier han må ta på seg en del av skylda for at dette har skjedd, men at brosjyren ble godkjent av Mediapost før sistnevnte trykket den.

Tar ansvar. Jeg har fri i dag, men må finne ut av det i morgen. Jeg ser ikke bort fra at det kan ha skjedd når vi har kjørt adressefilene gjennom regnearkprogrammet Excel, hvor nuller foran tall har en tendens til å forsvinne, sier Tverfjell.

Har lignende feil skjedd tidligere hos dere?

Nei, det har det ikke.

Hva tenker du når redaktøren for Ennå er det håp frykter de kan ha tapt 800.000 på tabben?

Det tør jeg ikke tenke på. Jeg føler jo ansvar, selv om det burde vært plukket opp før trykking.

Evangelisenteret har hatt et tungt år økonomisk, og har blant annet måttet nedbemanne med 20 stillinger ved senteret på Østerbo i Halden. De har sagt de trenger fem millioner kroner ved utgangen av året.

Derfor er dette ekstra surt. Men vi tror at giverne våre ikke vil svikte oss, KID-nummer eller ikke, sier en optimistisk Gjellum.

Les mer om mer disse temaene:

Vårt Land anbefaler

1

1

Annonse
Annonse

Les dagens papirutgave

e-avisen

Mer fra: Nyheter